Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate, Baking

instagram 100kitchenstories


Jag älskar "slänga-ihop-recept". För de är recept som är enkla, som går snabbt att göra och som består av saker man har hemma. Idag vill jag därför visa ett sådant "slänga-ihop-recept" på min chokladbönbrownie. Det är enkelt och så gott och något ni kan slänga ihop på 5'. Låt ugnen göra jobbet, garnera med en chokladsås och gärna en klick grädde, och du är färdig med fredagsmyset. Mums!







Receptet är glutenfritt, vegansk och fritt från raffinerat socker. För dig som är allergisk mot mandel så kan du byta ut mandelsmöret mot annat nötsmör eller tahini. För dig som inte är glutenintolerant så kan du även använda dig av vanliga havregryn. Det är inget krav att havregrynen är glutenfria, om du då inte vill ha det helt glutenfritt.







Recept

Enkel bönbrownie


1 paket, a 230 g ekologiska kidneybönor / 1 package, á 230 g organic kidney beans

1 dl eko havremjölk / 1 dl organic oatmilk

1 msk eko mandelsmör eller annat nötsmör / 1 asp organic almond butter

1,5 dl gf havremjöl* / 1,5 dl gf oat flour*

2 tsk bakpulver / 2 tsp baking powder

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla

en nypa salt / a pinch of salt

2 msk kakao / 2 tbsp cacao

40 g smält mörk choklad / 50 g melted dark chocolate

50 g agave sirap, vanlig sirap eller honung / 70 g agavesirap, ordinary syrup or honey

+ Chocolate chips


* Om du inte har havremjöl kan du göra eget genom att mixa dina havregryn till mjöl.



Sätt ugnen på 180 grader.

Smöra och bröa en rektangulär form. Jag använde en brödlimpa-form men en annan funkar också.

Skölj av bönorna i kallt vatten.

Mixa bönor, havremjölk och nötsmör till en len blandning.

Lägg till resterande ingredienser (men sila ner bakpulver och kakao) och mixa igen direkt tills allt är väl blandat.

Häll smeten i formen och garnera med chocolate chip om du vill. Grädda i ugnen för ca 20'.

Om du vill servera med chokladganache om du inte hade chocolate chips, och vispgrädde.




//* If you don't have any oat flour you can make your own by mixing your oats into flour.

Heat oven to 180 degrees.

Grease a rectangular baking pan. I used a loaf pan.

Mix beans, oat milk and nut butter to a smooth mixture.

Add remaining ingredients (be sure you sift your cacao and baking powder though) and mix again until well combined.

Pour the mixture into the pan and garnish with chocolate chip if you'd like. Bake in the oven for approx 20'.

If you'd like, serve with chocolate ganache if you can't have chocolate chips, and whip cream. //







Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!






#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .


Gillar

Kommentarer

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts
instagram 100kitchenstories


Om jag tycker det är något jag tycker ni ska ta vara på denna höstsäsong så är det verkligen alla fantastiska höstäpplen. Min mammas äppelträd är fulla och utanför min lägenhet blommar ett äppleträd fritt. Jag har fått lite äpplen av min mamma och kände för att göra en god, enkel och lyxig efterrätt av detta.






Instruktioner:

Det du egentligen bara behöver göra är att sätta ugnen på 180 grader. Skölj av och gröp ur kärnhuset i äpplet/äpplena med en äppelurkärnare. Skär dina äpplen i fyra och lägg i en ugnsform smörad med kokosolja. Ringla på agavesriap och kanel. Lägg in i ugnen för minst 20', tills de är mjuka. (Detta kan ta olika lång tid beroende på äppelsort och hur stora bitarna är).


Sedan är du kreativ med garneringarna. Jag hade tastbakat en glutenfri vegansk kardemummakaka. Den skar jag och smulade sönder över, samt agavesirap, tahini och kokoschips. Servera gärna detta med en kula vaniljglass. Perfektion!

Även agave + valnötter + tahini är en väldigt god kombination. Du kan läsa mer om den här , där jag har fyllt äpplena med denna kombination.







Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!






#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkarVeg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies

instagram 100kitchenstories


Vet ni vad mandelmusslor är? Det är en typisk svensk traditionell efterrätt som serveras på de flesta traditionella cafeérna och konditorierna. Jag minns när min mamma gjorde sådana när jag var liten, och jag älskade de totalt. Jag kunde äta säkert minst 3 stycken på en och samma gång - vilket ansågs var agnaska mycket för en liten tjej!

Det var några år sedan som jag testade på att göra en mer frukostvariant av dessa - och det blev granolamusslor. Jag serverade dessa faktiskt på ett frukostevent för just @Nouw och jag minns hur uppskattade de var av tjejerna. De är otroligt festliga och smakar efterrätt, så de behöver alltså inte serveras till endast frukost (eller brunch). Oavsett så rekommenderar jag att du testar dessa då de är otroligt goda! PS. de är dessutom veganska, glutenfria och fria från vitt raffinerat socker. ds.







Jag använde mig av Aito's vispgrädde. Den ha inte så mycket smak men dess konstens är utan tvekan bäst. Visste du dock att om du vispar vispgrädde (oavsett om det är vegansk eller vanlig) med lite bakpulver så "hjälper" du till i vispprocessen och grädden blir mer fluffig. Därför la jag inte bara till lite bakpulver vid vispningen, utan även lite vanilj för smakens skull. Tips!

Jag har pudrat på ett rosa drakfruktpulver. Det är väldigt festligt, men inget krav. Även lila acai är fint att pudra på. Om du vill köpa sådan så kan du klicka på adlink i fotot ovan.





√ Fria från gluten, laktos, raffinerat socker, nötter och mejeriprodukter.


Recept

Granolamusslor

ca 20 st


5 dl glutenfria havregryn / 5 dl gluten free oats

2,5 dl kokosflingor / 2,5 dl coconut flakes

6 msk linfrö / 6 tbsp linseeds

en nypa salt / a pinch of salt

90 gram vegansk smör eller kokosolja / 90 g vegan butter or coconut oil

2 msk steviaströ eller kokossocker / 2 tbsp stevia or coconut sugar

1 tsk kanel / 1 tsp cinnamon

½ tsk kardemumma / 1/2 tsp cardamom

8 msk agavesirap eller honung / 8 tbsp agave syrup or honey

Någon droppe bittermandel arom (kan uteslutas men mycket godare med!) / few drops bitter almond aroma



Sätt ugnen på 175 grader och lägg dina mandelmusslor-formar på en plåt.

Blanda havregryn, kokosflingor, linfrö och salt i en bunke.

Smält fettet i en kastrull. Tag av den från värmen och tillsätt kryddor, sirap och bittermandel. Blanda om ordentligt med en handvisp så att fettet och de nyss-tillsatta ingredienserna "blir ett".

Häll i "vätskeblandningen" i bunken. Arbeta om alla ingredienser noga så att alla torra ingredienser får smak och klibbigheten av vätskeblandningen. Mixa därefter denna blandning med en stavmixer. Gör inte allt till en hel pure; det är mer nice om du har lite frön kvar.

Blöt ner dina fingrar i lite vatten och tryck ut lite av den klibbiga grynblandningen i musselformarna. Försök att få de så tunna och jämna som möjligt.

Lägg in musselformarna i ugnen för ca 7 min tills de fått färg men var försiktig så att de inte bränns vid.

Låt de svalna i formarna innan du lägger de på en plåt.

Servera med vegansk grädde, valfria bär och gärna lite pudrat drakfruktspulver för en schysst rosa touch.






// Heat oven to 175 degrees and place your tins on a baking sheet.

Stir oats, coconut flakes, linseeda and salt together in a bowl.

Melt your fat in a small sauce pan. Remove from heat and add syrup, seasoning and bitter almond. Stir thoroughly with a hand whisk so that it becomes "one".

Pour this mixture in to the bowl. Mix all ingredients together so that the dry ingredients get flavored and the stickiness from the liquid. Mix thereafter your mixture with a stick blender.

Stick your fingers into a little bit of water and press out the sticky dough into your tines. Try to get them as thin as possible.

Place these tins into the oen for approx 7' until they have color but be careful they don't get burned.

Let them cool.

Serve with vegan whip cream, optional berries and preferably with some powdered dragonfruit powder for a nice pink touch. //








Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!






#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer