Instagram annakatinkafehrInstagram annakatinkafehrInstagram annakatinkafehrInstagram annakatinkafehr

Tanker

Vi jenter er fantastiske til å støtte hverandre når det kommer til gutter. Vi roser, trøster og nikker i enighet når venninner forteller om hvor håpløse guttene de møter er. Vi kommer med trøstende ord, råd og gode forklaringer på hvorfor han er som han er - i hvert fall hvordan vi tror vi vet han er.

Mine venninner er ingen unntak. Sender jeg bilder av en melding jeg har sendt til en fyr, uansett om det er en utfordrende, håpløs eller et lite utbrudds melding, er venninnene mine på plass med én gang med rosende ord. Jeg kunne ikke ha skrevet meldingen bedre, eller forklart situasjonen min bedre, og "you go girl" skrikes fra alle kanter. Jeg kan føle meg som Queen B etter en samtale med dem om denne idioten vi ikke forstår oss på. Jeg elsker dem for det.


Men selv om vi roser og støtter hverandre, tror jeg vi er litt for naive. Eller, nei, godtroende. Jeg har skjønt at jeg misbruker ordet naiv. Godtroende, det er ordet. Og jeg tror det beskriver oss jenter ekstremt godt (på den positive måten). Fordi uansett hva en gutt sier eller gjør, tror vi alltid at det skal være en annen grunn til at han ikke vil date oss, bli kjærester eller i det hele tatt skrive. Vi tror alltid at det er noe bak fasaden hans vi kan bryte, slå ned veggene og redde han. Vi er fantastiske til å være små psykologer som forteller hverandre hvorfor han har det som han har det. Har noen tenkt på at han kanskje har det som han har det, og at han faktisk ikke er interessert?

Brutale ord, I know. Men la oss tenke litt på det. Hvis vi faktisk tenker over det; hvor mange av de guttene vi har nærmest forsket atferden på, har vist seg å være riktig? Hvilken av alle hypotesene om at "han er redd for å binde seg", eller "han er bare sjenert", "han føler seg truet av deg" eller hva med den klassiske; "han har jo aldri vært sånn mot noen andre enn deg, du skal bare gi han tid, dere har noe spesielt" har egentlig vist seg å være riktig? Intill videre har ingen av mine vært riktig.

Så kanskje det er der vi jenter må skjerpe oss litt. Vi må slutte å være godtroende, i hvert fall en liten smule, og prøve å la vær med å lese mellom linjene, og heller lese linjene som faktisk er skrevet. Fordi, kanskje han faktisk ikke er interessert! Kanskje han rett og slett ikke føler at du er typen hans? Kanskje han faktisk ikke forelsker seg i deg, som du gjør i han?

Jeg lurer egentlig på hvor mye tid vi ville spare på å tolke og fordype oss i meldingene guttene sender eller oppfører seg ovenfor oss, hvis vi faktisk sa "okei, takk og farvel" - grovt sagt. Hvor mye drama, kjærlighetssorg og ikke minst irritasjon og frustrasjon ville vi ha sluppet for hvis vi faktisk bare tok det han skrev til oss, som han skrev det, og ikke prøvde å få a ligne å, og b ligne ø?

Ikke fordi jeg er noe bedre, tvert imot, jeg analyserer alt fra topp til tå, prøver å lese i mellom linjene som ikke engang er skrevet, og jeg klager nok mer til venninene mine, enn de klager til meg. Igjen, jeg er en dramaqueen, eller, en diva, som eksen min etter 7 måneders forhold og 2 år med fram og tilbake, kaldte meg. Han var nærmest et livsprosjekt å analysere, og jeg vridde og snudde på alt han sa, gjorde og ikke minst ikke gjorde. Jeg nektet å forstå at han faktisk ikke var interessert i meg mer. Det tok meg 3 år å forstå, og tenker jeg tilbake på det, faller jeg rett tilbake til mitt eget lille forskningsprosjekt. Hva hvis jeg hadde bare sagt "takk og farvel" allerede da jeg nærmest ble kastet ut av leiligheten vår? Jeg hadde faktisk sluppet 2 år med analysering, tolkning og kunne brukt tiden på noe annet fornuftig. Eventuelt forske på noen andre enn bare han, heh. 

Og jeg skjønner det er vanskelig for oss jenter å "bare" si "takk og farvel" til guttene, fordi de gjør det jo heller ikke enkelt. Jeg setter meg i hvert fall i den båten hvor man setter spørsmålstegn etter guttene. Men kanskje, for vår egen del, og vår egent helbred, så skulle vi bare sette ned foten og si "takk og farvel" vinke de vekk og være glad for at de ikke brukte mer av tiden din enn de allerede har gjort. Så må de jo eventuelt komme etter hvis det plutselig er sånn at en av hypotesene faktisk skulle stemme. Hvis han nå faktisk skulle være interessert..

  • Tanker
  • 903 visninger

Liker

Kommentarer

Jeg har nettopp landet i sofaen i stua hjemme i Hurdal. Vi kom hjem fra hytta for bare en liten time siden, og nå ligger jeg bare her og redigerer bilder på pc, med påskegodt på høyre side og fantaen på venstre siden. Jeg reiser hjem til København i morgen og gleder meg på mange måter til å komme hjem til balkongen og kollektivet, men jeg synes det har vært så deilig å være hjemme og med familien at jeg gjerne skulle ha vært her liiiitt til. I år, som alle år, reiste vi opp på hytta vår på Røros, og ble der igjennom hele påsken. Vi kunne ikke hatt en bedre påske; strålende sol, gode skiforhold, god mat og bare helt fantastiske dager. Jeg tror ikke jeg behøver å si så mye mer, bildene overfor viser jo så godt som hva påsken min bestod av!

Håper du har hatt en fantastisk påske <3

- A

  • 612 visninger

Liker

Kommentarer

Tips, Mat

Dansker er fantastisk gode til å hygge seg, eller som vi nordmenn er flinke til å si "nå skal vi koooose oss", vel danskene tar kaka her. De bruncher, heller i seg alt for mye kaffe og de er stjerner når det kommer til å skape en hyggelig atmosfære. Jeg er fan av denne typen "hygge". Kanskje det er derfor jeg blir boende?

I helgen var Nora på besøk, og vi valgte å dra på café for å "hygge" oss. En annen venninne, Beate, hadde tidligere prøvd "Lille bakery" på Refshaleøen, som ligger bare ett steinkast fra Nyhavn, så vi tenkte at dette var noe vi burde prøve vi også. Vi syklet derfor ut til Refshaleøen og videre bort til en koselig ombygget garasje. Lille bakery er nemlig liten, men utrolig hyggelig, totalt New York style med store vinduer, litt retro design, planter hist og her og ett åpent kjøkken. Jeg er totalt fan og ble forelsket bare i det vi gikk inn - dette er helt klart noe av det jeg manglet når jeg bodde i Aalborg!

Jeg håper dere nøt helgen like mye som vi "hygget" oss <3

-A

Liker

Kommentarer