Veckans bästa
Måste vara att det gick bra när jag ramlade av hästen, med tanke på hur det kunde ha gått.

Veckans borde
Prickat av fler punkter på min att göra lista, som jag skjutit fram alldelens för länge. Måste ta tag i några under morgondagen.

Veckans kunde ha varit bättre
Jobbade tre kvällar på rad. Är verkligen inte optimalt för mig. Då jag inte hinner träffa Jesper, äta middag i lugn och ro eller lyckas sova tillräckligt mycket.

Veckans avslut
Bäddat ut soffan till säng, tagit hitt täcke och kuddar. Slö tittat på någon film och jag faktiskt lyckas vara vaken hela tiden. Jesper sover redan, hur mysigt att sitta bredvid och skriva.

Veckans hästträning
Har slarvat med att fylla i den som jag borde. Men både lugnare turer och fattigare turer. Även körning med Speedcarten, Bajen är exemplarisk när han har en vagn bakom sig.

Veckans godaste
Pizzan jag och Linnea åt till middag igår när vi bakat färdigt i bagarstugan. Förstår ni hur gott det är med pizza som är gjord i en vedeldad ugn?

Gillar

Kommentarer

Söndag - två dagar sen jag ramlade av och jag har inte riktigt berättat vad som hände. Så här i efterhand borde jag tagit mer ansvar och tänkt efter en extra gång. Det var som gjort för att göra sig illa. Oansvarig är nog det rätta ordet. Vi var ute på en lägda, tok galopperade och flög verkligen fram. Jag var på väg av en gång innan det gick dåligt. Då fick jag stopp på Bajen och kunde hoppa av kontrollerat. Satte mig upp igen, utan att tänka till. Här önskar jag att jag stannat upp. Tänkt på konsekvenserna, sätt det som en varningssignal. Men inte de inte.

Hade knappt hunnit sätta mig rätt innan det bar av. Hade båda stigbyglarna, satt helt okej, men tappade snabbt en stigbygel. Då tappade jag andra och Bajen tog i samma veva galoppen. Jag studsade runt i sadeln, totalt okontrollerat. Bestämde mig för att slänga mig av medans vi var kvar på lägdan. Då vi var på väg upp mot en ganska stenig väg med djupa diken på båda sidorna.

Slängde mig av och med facit i handen så var det en riktigt dålig avsittning. Körde ner huvudet och delar av ansiktet först. Någonstans på vägen ner från hästryggen till marken slog jag i knäet. Hade så fruktansvärt ont. Huvudet snurrade och jag såg hur Bajen sprang upp på vägen och styrde hemåt. Julia, som jag var ute med, red ikapp mig. Stannade bredvid och konstaterade att vi skulle behöva hjälp. Så hon och hennes häst satte av i galopp mot stallet, för att se så Bajen kommit hem och hämta hjälp.

Sen bar det av mot akuten. Kolla hela jag. Men framförallt nacken, huvudet och knäet. Blev där hela kvällen. Fick verken äta eller dricka, då en operation eventuellt skulle behövas på knäet. Beroende på hur det såg ut. Som tur var såg det bra ut. Inget brutet eller av. Men ont det har jag, skit ont. Idag har jag tagit mig runt här hemma utan kryckorna, men ska erkänna att dom underlättar massor. Direkt jag lägger för mycket vikt på knäet skriker jag till.

Villa, tills jag känner mig bättre. Hur länge är det? Jag vill ju ut och rida nu, helst idag. Bara en kort skrittur i skogen eller något liknande. Knäet är bara att använda så mycket som möjligt. Kryckorna vill jag göra mig av med så snart de går. Jag är inte bra på det här, med att ta det lugnt.

Gillar

Kommentarer

Jag och Linnea har spenderat dagen i den här stugan! En enkel bagarstuga som står på hennes föräldrars gård ute i Lia som byn så fint kallas när man är därifrån (har jag lärt mig av Linnea då). Måste även nämna att dom bor i en Västerbottensgård. De är verkligen så fina. Vore ju en dröm att få inreda en hel sån.

Baka bröd stod på våra planer, och det gjorde vi. Massor.

Så mysigt. Att höra elden knastra, lukten av nybakat bröd och höstluften som smugit sig in innanför väggarna. Det är någon speciellt med det.

En fin dag. Men det här var verkligen det jag orkade, inget mer. Helt slut i huvudet, blir en tidig kväll. Kram.

Gillar

Kommentarer