​I går blev det en hel del tid i köket där jag tog fram fyra nya recept, där ett av dem blev saftiga kardemummabullar. Jag har knappt bakat bullar och var smått orolig för att misslyckas med det här receptet, men de blev hur goda och saftiga som helst. Nu vet jag att jag kan baka bullar, jag behöver bara ha tillräckligt med tid och inget inplanerat under dagen -  då blir det perfekt. Ni kommer att få se fler bullrecept framöver, men speciellt under nu innan kanelbullens dag! 

Receptet finner ni nedan.


/ Amélie

Gillar

Kommentarer

    ​Lördag! Härligt med helg igen. Den här veckan har rusat förbi och det är verkligen högt tempo på jobbet nu innan Jul. Jag tycker att det är så mycket skönare att jobba i högre tempo än att inte ha något att göra. I går var det veckans roligaste arbetsdag och även den längsta. Vi var ute på fotografering till kommande julkampanj och även om det var varmt, solsken och hur grönt som helst utomhus lyckades vi få till "julkänsla". Nu längtar jag ännu mer till Jul.

    I dag ska ni få ta del av ett mumsigt recept på kexfudge. Små söta godisbitar med en kexbotten, en len chokladfyllning och som pricken över i är de doppade i smält mjölkchoklad. Drömgott och så enkla att göra. I dag tänkte jag baka lite bullar och bröd men också börja lära mig att temperera choklad. Jag är så trött på att få chokladen att se "svettig" ut. Dags att lära sig temperera. Önskar er en härlig lördag!

    Receptet finner ni nedan. 


    / Amélie

    • Godis

    Gillar

    Kommentarer

      ​I ett samarbete med Smakbox.

      Här i Skövde blåser det som bara den, det är till och med klass 1 varning här i västra götaland. Det känns som att bo i Kalmar igen, där blåste det konstant året runt men det var mysigt ändå. I dag blir det en slappedag i soffan, redigering av kommande recept och återhämtning efter några dagars sjuklighet. 

      Det här receptet är framtaget i ett samarbete med Smakbox, som jag är smakinspiratör för. Vid varje utskick från Smakbox väntar en stor låda med spännande nyheter eller gamla godingar. Den här gången gömde det sig bland annat Marabous variant på Kexchoklad. Min tanke var direkt att det skulle bakas brownie med dem och precis så blev det. Mumsiga brownies med en gömma av kexchoklad. Det här receptet bara måste ni testa!

      Receptet finner ni nedan. 


      / Amélie

      Gillar

      Kommentarer