I helgen har jag för första gången testat på både längdskidor och långfärdsskridskor! Det var väldigt roligt, men längdskidorna var inte helt enkla att ta sig fram på haha. Men att testa nya saker livar upp lite i vardagen. Jag tror att det är nyttigt för oss att då och då testa på saker vi aldrig, eller enstaka gånger, gjort förut. Jag tror att det stärker både självförtroende och sin psykiska hälsa. Vad tror ni? Har ni nyligen testat på nya saker? Dela med er! :D

​AT-kramar ❤

Gillar

Kommentarer

Hoppas allt är bra med er. Idag skulle jag vilja lyfta en organisation och sprida orden om dem då jag tycker de arbetar för en så himla bra sak. Denna organisation kallas för Tjejzonen.

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Dem kämpar för att minska psykisk ohälsa bland dem som definieras som tjejer och är mellan 10-25 år. Det är en frizon där en tjej som mår dåligt kan få prata med någon som verkligen lyssnar, helt anonymt och kostnadsfritt. Man måste inte prata just om att man mår dåligt eller varför, man kan prata om heeelt andra saker om man vill det. Man kan få skriva men en volontär, så kallad "Storasyster" (vilka det finns ca 200 av), men det finns också gruppchattar som anordnas. Jag själv var för några månader sedan väldigt intresserad av att volontera för organisationen, men har dessvärre inte haft möjlighet att ta mig till Stockholm till utbildningstillfällena som anordnas och är obligatoriska för alla som vill bli Storasyster.

I dagens samhälle är det fler och fler som mår psykiskt dåligt, och just därför tycker jag att det här är en så bra förening! Därför hoppas jag att ni som läser också kan sprida vidare ordet om dem. Jag länkar här även till deras hemsida, så gå gärna in där och läs mer! Kanske känner du själv att du skulle behöva någon att prata med, gå då in och gör det! Eller skulle du vara intresserad av att volontera för organisationen och finnas där för tjejer som behöver någon att prata med? In på hemsidan och anmäl dig!!

www.tjejzonen.se


#tjejzonen #psykiskohälsa

​AT-kramar ❤

Gillar

Kommentarer

Nu äntligen har jag fått tid att skriva ett nytt inlägg hit! Som ni såg förra gången jag skrev har jag varit ute och rest. Vi var 2 veckor i USA och kom hem nu i helgen.

Idag till årets första tisdagspepp vill jag visa vad jag startat med denna veckan. En tabell som jag fått av en annan tjej men sedan gjort om med mina egna mål/vanor. Jag tycker den framför allt är bra för att kunna följa/kartlägga sina egna vanor, se vad man gör bra samt vad man kan lägga energi på att förbättra. Sedan är det såklart även en motivation till att redan nu sträva efter att uppnå dessa. Det är helt upp till en själv hur man utformar och vill använda den.


Liknande scheman går faktiskt att använda inom arbetsterapi. Patienter/klienter kan få fylla i olika aktivitetsscheman eller på hur man sover, om man gör saker som man upplever meningsfulla eller om dagen är fylld med massa krav osv. Detta kan hjälpa både arbetsterapeuten OCH patienten själv att få en klarare bild över patientens vardag och beteende. Visst är det bra?


Såhär ser min ut, varför inte göra en du med?! 😃

​AT-kramar ❤

Gillar

Kommentarer