”Hon är ambivalent, det tillhör hennes sjukdomsbild”.

Det här fick jag höra, och förstod också att det stämmer, eller i alla fall vid ett antal tillfällen i mitt liv. Jag är väldigt fram- och tillbaka som person. När jag mår dåligt mår jag bättre stundvis, och samma sak om jag mår sämre så är det bättre ibland. Jag tror de flesta människor har de här känslorna, oavsett om man har en klinisk depression. Jag blir lätt väldigt destruktiv mot mig själv och visar detta när förändring sker. Senast handlade det om en inläggning, och jag skulle skrivas ut. Ena dagen var jag redo, nästa dag ville jag inte skrivas ut. Sen när jag väl satt där kunde jag bli arg och göra allt jag kunde för att komma därifrån. Att andra kontrollerar mina handlingar kan göra att jag blir osäker och att jag känner mig mer intryckt i ett hörn.

Sist var jag nog väldigt otydlig, och det är tur att det var en bra läkare som förstod vad jag menade. Den andra läkaren är jag lite osäker på, kanske hade hon valt att skicka iväg mig till landstinget för tvångsvård. Så mina uttalanden under denna tid var inte de bästa, det kan man lugnt säga. Jag tipsar ingen person att någonsin svara vårdpersonal när man varit på en permission precis innan utskrivning med: ”det är bättre att jag håller tyst, jag ska skrivas ut om en timme”.

Jag blev utskriven ändå, tack och lov. Jag behöver vara hemma för att bli friskare, för det blir jag inte på en avdelning. Kanske blir jag inte friskare hemma heller, men då har jag i alla fall en möjlighet att snart komma tillbaka till ett liv jag vill leva. Jobba, umgås med vänner och skriva. Just nu är det endast skrivandet som sker. Dagbok för det mesta. Allt jag känner vill jag få ut på papper. Att inse det har fått mig tt förstå varför jag behöver skriva. Det är en slags ventil, precis som självskadebeteendets funktion på mig. Att skriva känns som en mer produktiv grej än att skära i sig själv. Och även fast det andra ibland händer, så har skrivandet hjälpt mig i processen mot tillfrisknandet.

Jag funderar på att göra en lista av vad som faktiskt hjälpt mig under åren. Tänkte att det kan vara bra för andra i liknande situationer, eller för någon anhörig som inte riktigt vet vad hen ska göra.

Jag hoppas att ni får en fin dag!
Kram

Gillar

Kommentarer

FrokenA
,
Låter som något jag också skulle kunna säga, att jag vill dö, men jag vill också leva. Och så beror det så otroligt mycket på dagen...ena dagen vill jag dö, andra kan jag tycka att livet ändå är helt okej.nouw.com/frokena
beccisrecovery
,
Tror vi är många som tänker på det här viset. På ett sätt är det ju bra att det svänger, att vi inte bara har sämre dagar, men samtidigt blir allt så oberäkneligt. Hoppas du får en fin helg, ta hand om dig! kramnouw.com/beccisrecovery
IP: 82.99.3.229