Capio Ätstörningscenter

Hej mina hjärtan! Hoppas allt är bra med er!! Helgen har varit intensiv i form av besök. Farmor, farfar, mamma och min tvillingsyster kom på besök till avdelningen. Vi spelade mestadels spel. Yatzy blev favoriten, då alla är vana med spelreglerna. Sedan var vi en sväng på stan i lördags där fokuset låg i att gå till Synsam och fixa till mina glasögon. Fallet från epilepsin gjorde att mina glasögon blev dubbelt så stora. I praktiken inte riktigt, men inte långt ifrån!!

Gårdagens eftermiddag samt kväll började jag känna ångesten allt mer. Jag tror det grundar sig i den hemska vägningen som hör rum på tisdag eller onsdagsmorgon. Nu känner jag mig bara mer och mer nervös då jag uppnått ett ganska ”högt” BMI, enligt mig! Jag vill verkligen inte öka mer i vikt nu för jag känner mig bara så himla rund om magen. Nej, nej, nej...!

Jag vill inte ens prata om det. Kroppskomplexen är hemsk just nu. Dessutom blir den bara värre och värre, tyvärr. Hoppas ni har haft en härlig och underbar helg, så får ni ha en härlig vecka framför er. Kram, Kramis❤️

Gillar

Kommentarer

Mina funderingar & frågeställningar

Fråga: Två positiva saker om dig själv:

Svar: (Första positiva) Jag är öppen som människa, jag står för min psykisk ohälsa och kämpar för att stoppa tabun på ohälsa överlag.
(Andra positiva) Jag är en perfektionist så det skriker om det. Om jag ska utföra någonting, ska jag utföra det helhjärtat och inte 50/50. Dock så är det både positivt och negativt...

Fråga: Dina två favoritminnen:
Svar: (Första minnet) Min första Thailandsresa i åk. 6 på mellanstadiet. Jag var i balans med min psykisk ohälsa och nästintill hela min släkt firade jul tillsammans nere på stranden i värmen. Det var oerhört givande och underbart. Bästa resan utan tvekan.
(Andra minnet) När jag träffade min hund för första gången. Det var helt fantastiskt! Redan vid första besöket visste jag att Enya var min... <3


Fråga: Dina två favoritsaker i hemmet:
Svar: (Första saken) Det måste vara min säng. Man sover alltid bäst i sin egen säng, därhemma! Eller hur?

(Andra saken) Min familj inskaffade sig ett spabad för några månader sedan så det måste få bli min andra favoritsak, därhemma. Då det är så underbart att plaska runt i ett varmt bad.

Gillar

Kommentarer

Mina funderingar & frågeställningar

Fråga: Dina två största tryggheter:

Svar: (Första tryggheten) Min familj! Utan dem skulle jag inte vara någonting. Älskar verkligen min mamma, pappa, tvillingsyster och hund. <3
(Andra tryggheten) Det låter konstigt men det är att jag är under professionell behandling för min anorexi i dagsläget. På grund av att det gör mig hel igen, eller ytterligare sagt hade jag aldrig klarat denna kamp på egen hand. Det är som en daglig undervisning, dag som natt. Bättre dagar passerar ibland, men oftast är det ett helvete inuti mig.


Fråga: Dina två favoritintressen:
Svar: (Första intresset) Bloggen är ett stort intresse för mig, som jag ägnar många timmar per dag på. Ni förgyller mina dagar med era fina kommentarer... <3
(Andra intresset) Förutom att vara med vänner och personer jag tycker mycket om, så är det nog skolan. Det är som ett slags intresse för mig, då jag är intresserad av att lära mig nya saker. Men framförallt nå mina mål samt utvecklas i ämnena.

Fråga: Dina två favoritserier:

Svar: Tråkigt svar men jag tittar inte på serier under dagarna, så jag kan inte svara på dessa 2 frågeställningar, tyvärr! Jag föredrar dokumentärer eller Youtube-klipp istället. Störst av allt/Eagles är dock en serie som jag varmt rekommenderar.


Fråga: Två saker på din kropp du är nöjd med:
Svar: Jag vill vara ärlig mot er...! Nu kommer säkert många av er tänka och säga att jag överdriver och visst tycker om någon av mina kroppsdelar lite mer än någon annan. Men när man är sjuk i en ätstörning så är det jättesvårt att hitta positiva saker med sin egen kropp. Jag har ett extremt självhat till min kropp. Därför vill inte jag uttala mig med saker som jag är nöjd med, mer eller mindre - för jag kan inte stå för det, tyvärr!!!

Gillar

Kommentarer