Hej Hej..
🍂Hösten är här, så mysigt med stormvindar, ösregn, även om temperaturen inte kan bestämma sig. Allt detta gör att man börjar längta ännu mera till HALLOWEEN. Ja det är ju bara 50 dagar kvar tills det är dags och spöka runt. Men vem orkar att vänta tills dessa med att baka?? Det gör INTE jag, mina halloween idéer bara ploppar upp för fullt.. Hehehe

Blodigt hjärta dessert..
Gjorde en smygstart på halloween. Tänk att du går i skogen och hittar ett blodigt hjärta. Åhhh vad gott, fylld med skogens pannacotta, vit choklad som är färgad. Smulig crunch, ätbar blodig sås och pannacotta droppar. Vem skulle bli din gäst till middagen under halloween??🤤😳🍂

Chokladen/skalet, 3-4st:
300 gram vit choklad (laktosfri)
10 gram kakaosmör
Rödfärg (för choklad, gör även bra med pastafärg)

Gör så här:
Smält chokladen, kakaosmöret över vattenbad, tillsätt sen färgen och blanda tills du får rätt färg på chokladen. Du ska få typ blodröd färg, men det går även bra om den skulle bli ljusare. Häll chokladen i silikonformen och häll hela vägen upp till kanten. Låt stå i några minuter, häll tillbaka chokladen i skålen och ställ sen in formen i frysen så chokladen får stelna helt. (Spara chokladen)

🎃

Skogens pannacotta, 3 portioner:
1 st gelatinblad
100 gram blandade bär (hallon, blåbär, röda vinbär, hjortron, björnbär, jordgubbar)
3 st droppar röd pastafärg/karamellfärg
2,5 dl vispgrädde (laktosfri)
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Stavmixer
(Spara 1-2 msk pannacotta)

Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker, vaniljsocker och bären i en kastrull och sjud allt på medelhög värme i 5-7 minuter. Ta fram en stavmixer och mixa allt till en slätt pannacotta. Sila av pannacottan och ställ åt sidan för avsvalning. (Ta sen ut silikonformen och häll i pannacottan, se till att pannacottan har svalnat av helt. För chokladen får inte smälta, ställ in pannacottan i frysen i 1-2 timmar.

👻

Ätbart blod:
1 dl glykos
2 msk vatten
Några droppar röd karamellfärg / pastafärg
1 tsk chokladsås (laktosfri)
En nypa gelatin/pektin

Gör så här:
Blanda allt i en skål och tillsätt mera rödfärg/chokladsås efter hur du vill ha blodet. Servera till maten, tårtor, dessert, glass och m.m 😁👌🏻

🎃

Smul crunch, 4 portioner:
1 dl vetemjöl (glutenfri)
1/2 dl havregryn (glutenfri)
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
80 gram smör/margarin (laktosfri)
4-8 droppar karamellfärg/pastafärg

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C grader. Klä en plåt med bakplåtspapper, blanda ihop alla ingredienser utan den gröna karamellfärg/pastafärg & kakaon i en bunke. Dela sen upp smulmassan och blanda ner kakaon i ena halvan och den gröna karamellfärg/pastafärg i den andra halvan. Smula sen ut smul crunchen på bakplåtspapper och grädda i mitten på ugnen i 10-13 minuter. Låt sen smul crunchen svalna av helt i en skål och ställ åt sidan.

👻

Pannacotta droppar:
1-2 msk pannacotta
1 st engångsspruta
1 bakplåtspapper/silikonmatta

Gör så här:
Fyll sprutan med pannacottan och droppa sen små/mellan stora droppar på bakplåtspapper/silikonmatta. Ställ in i frysen så pannacotta dropparna får stelna helt.

Silikonform:
Jag har inte gjort silikonformen, utan jag köpte min på wish. Där hittar jag näst intill alla mina formar.

🎃Montering🎃
Ta fram tallrikar/skålar som du vill servera din dessert i. Strö ut lagom mycket med smul crunch, ta sen fram pannacottan från frysen. Smält chokladen lite snabbt i mikron och dra ett tunt lager med chokladen i botten på silikonformarna så du gömmer pannacottan helt. Ta sen försiktigt ut choklad/pannacotta hjärtat ur silikonformarna och placera dom i mitten på tallriken. Sen tar du den ätbara blodet och ringa över choklad/pannacotta hjärtat så det hamnar över allt och ser verkligt ut. Placera sen ut dina pannacotta dropparna lite här och där, stänk sen lite mera ätbart blod i tallriken/skålen. Servera din kusliga dessert till gästerna och njut av hjärtat. Mums mums..

Gillar

Kommentarer

bergstrandanna
,
Wow va duktig du är!nouw.com/bergstrandanna
Fikamedhanna
,
åhh tack så mkt.🌸nouw.com/fikamedhanna
IP: 82.99.3.229