5 timmars högrev i ugnen en söndag, ja tack!

Hej fina ni! Här kommer ett recept jag gjorde igår. Jag publicerade det på Foodgeekz's Instastory och så många som skrev och ville ha receptet. Givetvis ska ni också få det.

Recept:
1 kg högrev
3 msk Olivolja
3 msk BBQsås (körde på en ekologisk från Kungmarkatta)
Basilika
Persilja
Salt, peppar och chiliflakes
1 st gul lök

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in alla kryddor i köttstycket. Häll på olivolja och barbequesås.
Massera in det ordentligt. Skär upp löken. Lägg allting i en ugnstålig gryta. Låt det gå klart i ugnen ca 5 timmar. När köttet är klart är det dags att dela det. Servera gärna det som en burgare med färska grönsaker och dina favorit-tillbehör! MAGI i sin renaste form.

Gillar

Kommentarer

Asiatisk biffsallad kan ju vara det godaste, eller hur? Här kommer ett härligt recept som jag gjorde häromdagen.

1 kg nötkött, använde mig av innanlår och gjorde tunna skivor (lövbiff går också bra)
Färsk koriander
2 morötter
Rödkål
Grönkål
Bladspenat
Romansallad
Färsk tomat
Färsk lime
Sjögräsnudlar (köpte kelp, finns i matbutiken)
3 msk soja
3 msk chilisås
Svarta sesamfrön
3 msk soja
3 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek
Salt, peppar och chiliflakes
Olivolja

Gör såhär:
Skär upp alla grönsaker och lägg på en stor tallrik. Häll av och skölj nudlarna. Skär upp köttet i tunna skivor. Stek ordentligt i smör eller olivolja. Krydda med salt, peppar och sesamfrön. Gör en dressing till salladen på olivolja, sambal, chilisås och soja. Häll över på salladen. Blanda. Så gott. Så enkelt. Inget krångel.

Gillar

Kommentarer

Hej ni! Idag vill jag bjuda er på ett av recepten vi skapat denna sommaren. Vi har kört en hel del meatless mondays så varför inte göra det denna måndag? En härlig variant av den svenska klassikern "pytt-i-panna".

Recept:

Potatis

Sötpotatis

Palsternacka

Morot

Gul lök

Rödbetssallad:

300g rödbetor

3 dl belugalinser

2 dl turkisk yoghurt

1 dl vegansk/vanlig majonäs

Dillpicklad gurksallad:

1 gurka

1-2 paket färska hericot verts

1 citron

1 paket frusen dill alt. 1 knippe färsk dill

Dijonaisedipp:

Vegansk majonäs (recept på det hittar du tidigare i vårt flöde)

1 msk Dijonsenap

Gör såhär:

Börja med att rosta av rotfrukterna i ugn på hög värme. Medans de står i ugnen kan du fortsätta med rödbetssalladen. Koka upp belugalinserna i 4-5 minuter på hög värme, skölj av dessa och rör ner med kokta rödbetor (går bra att köpa färdiggkokta vakumpaketerade alt. koka själv), majonäs och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Perfekt tillbehör till rotfrukterna. Servera gärna med den goda dillpicklade gurksallad. Hyvla gurkan och blanda med hericots verts som du steker i rikligt med olivolja, citron och dill. Rör ihop en dijonaise på majonäs som du gör enligt vårt tidigare recept på vegansk majonnäs. Mums!

Gillar

Kommentarer