​Gefle IF tog 3 oerhört viktiga poäng i bottenstriden i div 1 när man på bortaplan besegrade seriejumbon Boden med 2-1.
Nu klättrade laget förbi flera lag i den rekordjämna bottenstriden och har 1 poäng ner till en div 2 plats.
Boden satte spänning i matchen med 10 min kvar då man reducerade till 1-2, men med 2 utvisningar sista 10 min förstörda man chansen till poäng.
Sandvikens IF vann hemma mot mittenlaget Karlslund med 2-1, en seger som man skall vara mycket nöjda över, då Karlslund brände några riktigt heta chanser i slutet på matchen.
Naeem Mohammed i SIF kom in i 67:e minuten och vid första bollkontakten nickade han in vinstmålet !!
SIF fortsätter att befästa sin 4:e placering i tabellen, med 3 poäng upp till Karlstad BK på 3:e plats.

Gillar

Kommentarer

​Idag var jag och tittade på div 3 matchen Forssa - Bollnäs, en match som slutade 4-1.
Därmed försvann Bollnäs chanser till div 2 spel kommande säsong, det var dessutom ett mycket blekt Bollnäs jag såg idag och Forssa vann mycket enkelt.
Med dagens övriga div 3 resultat så lever fortfarande chansen för SAIK, men man är helt beroende på att Sala måste förlora i sista matchen för att man skall kunna få kvalplatsen.
Torsåker spelade 2-2 borta mot Slätta, men man är ju sedan lång tid ute ur div 3.
Valbo förlorade hemma mot Hudiksvall med 2-0 och fortsätter att återfinnas på nedflyttningsplats, men iom att även Mora på negativ kvalplats också förlorade så lever kampen vidare för VFF om en div 2 plats.
Hille är nya på kvalplats i div 4 efter att man vunnit med hela 7-0 hemma mot Norrsundet, samtidigt som Åbyggeby vann med hela 5-0 mot Brynäs.
Det återstår 1 omgång i div 4.
I bottenstriden tog Hagaström en viktig seger när man vann hemma mot Hofors med 4-0, när även Stensätra förlorade mot Forsbacka med 3-2, så blir det en avgörande match mellan dessa 2 lag i sista omgången för att slippa kvala sig kvar i div 4.
MEN Valbo FF2 kan kliva förbi båda dessa 2 lag eftersom man har en släpande match och det kan alltså bli så att både Hagaström och Stensätra får försöka kvala sig kvar om VFF2 hittar formen i sina 2 avslutande matcher.

Sandvikens IF damer som kämpar om att vinna sin div 1 serie vann borta mot Rimbo med 2-1 i den näst sista omgången.
Men SIF avgjorde i den 89:e minuten !!!!
Målskytt var Sarina Bolden och det finns viktiga och det finns grymt viktiga vinster, den här var av den senare modellen.
Bollstanäs som SIF krigar om seriesegern med spelar i morgon borta mot Gefle IF.
Även Hille som krigar för nytt kontrakt har sin match i morgon.

Gillar

Kommentarer

​Sandvikens AIK tog den lilla, lilla chans som finns till möjligheterna till div 2 spel nästa säsong efter 3-2 hemma mot Strömsberg.
Stor matchhjälte blev Robin Krantz som avgör i den 96:e minuten, övriga matcher i serien spelas under helgen.


Själv var jag i Sundsvall och tittade på allsvenska matchen mellan GIF Sundsvall - Djurgården, en match som DIF enkelt kunde vinna med 4-1.
Visst är det ett antal omgångar kvar i Allsvenskan, men Giffarna ser väldigt tunna ut och med deras "moderna" fotbollstänk med att ha 3-4 pass i eget straffområde för att sedan försöka komma igenom motståndarens press så är det bara att rikta in sig på superettan 2020.
Publiksiffran var 5600.

Gillar

Kommentarer