~ Har du alltid gillat läsning och skrivning?
Ja, ända sedan jag var liten. Jag har alltid slukat böcker och fantiserat fram olika berättelser. När jag var yngre skrev jag ibland korta berättelser som jag läste upp för mina kompisar och min familj.

~ När visste du att det var författare du ville bli eller har det alltid funnits med som dröm?
Jag har nog haft det som en dröm ganska länge, men det var först när jag fick mitt andra barn som jag verkligen tog tag i min dröm om att skriva en bok.

~ Gör du någonting annat utöver skrivandet, yrkesmässigt?
Jag är frilansjournalist och arbetar bland annat som webbredaktör på tidningen Tara samt är redaktör för en branschtidning.

~ Hur kommer det sig att du valt din genre?
Jag älskar feelgood. Det är den genre jag läser mest själv och verkligen gillar. Därför föll det sig naturligt att skriva feelgood-romaner.

~ Hur många böcker har du släppt?
Tre, Drömstigen, Med hälsning från Båstad och 24 goda gärningar. I september 2019 kommer min fjärde bok, Ett litet steg på vägen.

~ När du kommer på en historia, hur gör du för att inte glömma bort dina ideèr?
Jag skriver ner dem i anteckningar på mobilen och datorn.

~ Ägnar du dig åt ett projekt i taget eller kan du skriva på fler böcker samtidigt? Hur gör du isåfall för att hålla isär intrycken/ideèrna/tankarna för vardera bok?
Jag vill helst skriva en bok i taget eftersom jag annars känner mig splittrad. Däremot får jag ofta idéer till nya böcker och dessa sparar jag i ett dokument eller i anteckningar på mobilen för att kunna plocka upp dem senare.

~ Använder du mycket från ditt egna liv i dina böcker, så som personer, platser, händelser du vart med om osv? Eller hur får du inspirationen?
Mina böcker är fiktion. Däremot kan händelser, upplevelser eller annat inspirera mig i mitt skrivande.

~ Tar det lång tid från första tanke till en släppt bok?
Från första utkast till ett färdigt manus tar det drygt ett år.

~ Vad vill du att läsarna skall få ut av att läsa dina böcker?
Jag vill gärna ge inspiration, bjuda på härliga miljöer och spännande karaktärer. Mina böcker handlar oftast om att man ska våga stå upp och/eller hitta sig själv. Jag vill gärna ha ett budskap i mina böcker. I Med hälsning från Båstad handlar det om föräldrar som pressar sina barn och om att våga stå upp för den man är, i 24 goda gärningar är temat ensamhet och att våga gå vidare efter en förlust, i min nya bok Ett litet steg på vägen ville jag lyfta hur hjälplös man kan känna sig när ens barn inte mår bra. Och hur ont det kan göra i mamma-hjärtat när man inte vet vad man ska göra för att hjälpa. Jag tror tyvärr att många kan känna igen sig i just det och tycker det är ett viktigt tema.

~ När tycker du det är bäst att skriva på ett projekt? Skriver du när som eller avser du tid för att skriva?
Jag skriver gärna på morgonen då jag är som piggast och har mest energi. Men visst blir det skrivande på kvällar också J Allt beror på hur stressad och nära en deadline jag är. Jag har alltid en plan för mitt skrivande och sätter upp mål och delmål.

~ Har du någon speciell plats där du skriver eller har du alltid med dig ett skrivblock och antecknar när du kommer på någonting eller har en stund över?
Jag har en arbetshörna hemma som jag oftast sitter vid. Jag brukar även åka till Spanien på skrivarveckor ibland. Där kan jag fokusera på mina manus från tidig morgon till sen kväll vilket passar bra under de mest intensiva perioderna. Nu har jag även hyrt in mig på ett kontor på halvtid. Något som känns jättekul. Att bara arbeta hemifrån kan bli ganska ensamt och att då ha en kontorsplats att gå till gör ganska mycket.

~ Vad uppskattar du som författare mest med böcker och vad gillar du själv att läsa?
Jag läser mycket feelgood och tycker om böcker med driv, som griper tag i mig och får mig att skratta, gråta och bara drömma mig bort för en stund. Det får gärna vara härliga miljöer också.

~ Vilken är den bästa debuten genom tiderna enligt dig?
Oj, svår fråga. Men en bok som jag verkligen älskar är Livet efter dig av Jojo Moyes. Tycker även att En man som heter Ove av Fredrik Backman var en fantastisk debut.

~ Finns det någon bok i handeln som du gärna hade stått som författare på?
Åh, det finns så många briljanta författare och fantastiska böcker så det är svårt att säga.

~ Finns det några nackdelar med att vara författare?
Under intensiva perioder är det lätt att man sitter böjd över sitt manus 24/7. Det gör att man får försaka ganska mycket annat.

~ Om du fastnar i ett projekt, hur kör du vidare då? Har du något knep för att inte bli för uppstressad eller uttråkad när du fastnar?
Jag tar en promenad med hunden, åker till stallet, ringer en vän eller gör något annat där jag kan rensa tankarna.

~ Ser slutresultatet ut på samma sätt som dina första tankar inför en ny bok?
Både och. Men under skrivprocessen läggs en hel del till och annat tas bort.

~ Kan du avslöja om det finns något nytt projekt på gång, vad har vi att vänta oss?
I september släpps min nästa bok, Ett litet steg på vägen och i oktober kommer min julroman 24 goda gärningar som pocket. Jag håller även på att starta upp ett nytt bokprojekt som jag ser så mycket fram emot att skriva.

Puss & Kram 

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

God kväll!
Vad har ni hittat på idag? Själv har jag inte gjort så mycket faktiskt, med facit i hand hade jag velat göra så mycket mer. Känns som att tiden bara har runnit iväg, minns knappt vad jag gjort förutom att jag har målat lite. Färdigställt en beställd tavla som mitt ex ville ha och målat lite annat.
Jag hade velat få läst lite studielitteratur också men det har det ju faktiskt inte blivit. Usch för mig.

Nu har vi precis ätit, sitter i soffan och kollar på Varg Veum igen.
Ska snart packa ner dator och sådant inför skolan imorgon, så slipper jag tänka på det imorgon.
Har föreläsning och studiegruppsarbete. Ska gå in på det symboliska perspektivet och en person från Frälsningsarmén ska föreläsa, det kan bli riktigt spännande.

Ha det bra, hej!

Kör en bild från i somras då jag tyvärr inte har någon annan passande.

Puss & Kram 

Fröken Rödlök

  • 107 visningar

Gillar

Kommentarer

Hej!
I Februari tidigare i år hade jag besök av Länka Med Kärleks´s maskot, hjärtat.
Den här veckan och helgen har hon vart på besök igen. Nu är hon dessutom döpt sedan några veckor tillbaka och heter numera Gunnel :)
Roligt att Gunnel ville komma tillbaka till mig även om hon försökte rymma sist när jag var hård och bestämd över att hon inte fick måla naglarna.

I onsdags satt jag i soffan och spelade tvspel när det plötsligt rörde sig ute på altanen, och någon kom och knackade på och frågade om hon fick titta in igen, då hon hade saknat att vara här. Såklart fick hon komma in :)


Det var ett kärt återseende och Gunnel mindes förra gången när hon fick åka med mig till syrran och vi spelade tvspel då också. Eftersom jag spelade nu ville hon testa och det fick hon göra. Det gick riktigt bra, duktigt litet hjärta!


I torsdags var tanken att Gunnel skulle vara med mig i skolan när vi hade föreläsning om HR-perspektivet då hon tyckte det verkade intressant när jag berättade för henne att vi nu studerar en kurs som heter pedagogiskt ledarskap och organisation. Hon åkte med mig på bussen och låg i väskan men när föreläsningen väl drog igång vågade hon sig inte fram då hon såg att det var väldigt mycket folk. Vi är ju 39 stycken i klassen så det blir ju en å annan klasskamrat, så hon låg i väskan hela tiden.

När vi kom hem ville hon se på när jag målade och det var någonting hon tyckte var roligt. Hon mindes vid förra besöket att vi var kreativa (då skapade vi armband till Epilepsikampen) och så blev det nu också. Hon fick vara med och måla lite på min tavla med en katt, hon tyckte det skulle passa att krypa en nyckelpiga på kattens svans och var riktigt stolt över resultatet. Här visar hon upp vad hon fick vara med och skapa denna gången.


I går drog vi iväg på lite äventyr, det var dags för lite fotboll och det var Gunnel peppad på att få se. Men innan det var dags att åka till arenan åkte vi in på en affär då Kjell skulle kika kläder och sedan behövde vi handla lite på Lidl. Gunnel blev som jag, sugen på att köpa lite tshirts då det fanns så många fina färger. Blev inget köp för Kjell och tyvärr varken för mig eller Gunnel heller. Jag hade inga pengar och för Gunnel var det tyvärr storleken som var fel.


Så var det äntligen dags för fotboll. Gunnel var som sagt taggad för att se lite action men bestämde att vi skulle äta lite mat innan, det var ju ändå dags för lunch och Kjell var snäll och bjöd oss på hamburgare. Riktigt mumsigt! Det blev en spännande match och FFF gjorde mål redan efter 11 minuter i första halvlek, tyvärr enda målet i matchen men det gör ingenting för det gjorde att Falkenberg vann och äntligen fick 3 poäng, något som var välbehövligt. Tror det var tack vare Gunnel att de vann, för att hon var med och supportade =)


Efter matchen åkte vi till Kjells föräldrar för att äta lite middag ihop med dem och Kjells syskon och syskonbarn som var på besök från Lund och Stockholm. Det var riktigt trevligt men jag hade så ont i huvudet så blev mest bara mat och lite prat innan vi lämnade och åkte hem igen.


Idag var det dags för Gunnel att åka vidare. Men hon ville att vi skulle ta en selfie innan hon åkte så det gjorde vi. Hej då Gunnel - ha en trevlig resa! Hoppas att vi ses snart igen!

Puss & Kram 

Fröken Rödlök

  • 165 visningar

Gillar

Kommentarer