Hej fredag 💗

Dagen började ganska bra. Alicia och Kevin gick med 5 minuters mellanrum till skolan själva medan jag och Tilda bäddade ner oss till Nalle Puh på Tv:n.
09.20 ringde mobilen. Kevins lärare. Han hade efter ett bråk lämnat skolan och var på väg hem. Medan jag och läraren pratade såg jag den grönklädda killen komma lunkande längs vägen. La på samtalet med läraren och öppnade dörren när Kevin ringt på. Möttes av en ledsen kille med tårar som rann i hela ansiktet.
Vi pratade om reglerna i skolan samtidigt som jag tröstade och sen gick vi upp till skolan igen. Fick sms av läraren sen att det funkat bra efter att han kommit tillbaka 💗

På måndag kommer Kevins resurs till klassen och idag hade hon varit och hälsat på en stund. Hon fick en kram av Kevin och hela vägen hem pratade vi om att det är hans resurs och varför hon ska vara i klassen. Inga konstigheter där, han är ganska medveten om att han behöver stöd och ser fram emot att få mer hjälp 😍

Nu kan jag kanske slappna av lite mer över hur det går för honom i skolan och inte få hjärtat kom halsgropen varje gång telefonen ringer 💖

Gillar

Kommentarer

Halloj!

Har ni haft en bra helg? Det har jag, fast vi inte spenderat så mycket tid tillsammans 😲 Gubben åkte till Lund efter jobb i fredags, så jag och ungarna hade en myseftermiddag/kväll tillsammans. Igår hämtade svärfar mej & ungarna på morgonkvisten och körde norrut för att släppa av mig på jobb och sen körde han och barnen hem till svärmor där dom skulle vara tills A kom hem från Lund på sena eftermiddagen. Mitt dygn på jobb gick bra trots att jag inte jobbat på några veckor. Var på marknad, tog promenader, städade lägenheten och tittade på film med. Imorse kom A & Tilda och hämtade mig, och sen släppte A av mig och Tilda hemma för att köra till träningen.

Eftermiddagen spenderades med fiske! Tilda fick första fisken och var riktigt impad över att man kunde få upp annat än blad och vass ;) Men vi märkte snabbt att det nappade bäst på mask, inte deg & majs! Alicia fick en fin firre hon med, men Kevin fick tyvärr ingen innan vi drog oss hemåt igen. Barnen tyckte det var superkul och var jätteduktiga, var nog mest mamman som var nervös över att dom skulle drutta i vattnet eller sätta kroken i örat 😂

Imorgon är det åter till vardagen, både dagis & skola för ungarna!


Gillar

Kommentarer

I samarbete med matkassetopplistan.se

Matkasse Topplistan


Har ni matkasse? Vilken och hur upplever ni den? Hur gjorde ni för att välja och hur länge har ni haft den?
Ja frågorna är många! Är dina också det så tycker jag att du ska spana in den här superdupersmarta 👉MatkasseTopplistan 👈 där du kan läsa på, jämföra och se vad som kan passa dig och din familj allra bäst.

Jag ska vara ärlig (som jag alltid är)… vi har aldrig haft en matkasse! Jag vet inte om det är för att jag älskar att handla mat själv, känna och klämma och få välja vad jag tycker passar oss bäst. Dock är det inte alltid det hinns med och just nu vet jag faktiskt inte när vi storhandlade sist. Dessutom är det svårt att storhandla till ett hushåll på fem personer när man bara har en halv frys & halv kyl. Hade verkligen velat ha en frys till så vi kan handla när det är erbjudanden och slänga i frysen!

Men åter till ämnet. Nackdelen med att inte hinna handla och inte hinna göra (haha eller följa!) matlistor är ju att det lätt blir samma mat hela hela tiden. Ibland tar jag mig tiden och står och meckar ihop något efter recept och får till det riktigt gott, men så vägrar barnen äta och bara tycker det är blä. Då tappar jag lusten att stå i köket och serverar istället makaroner och korv till ungarnas förtjusning.
Det är svårt det där med mat som passar alla munnar också - framförallt när det gäller Kevin i och med hans selektiva kost. Är ju typ bara pasta han äter förrutom kött. Potatis, pommes, mos, ris... allt sånt går bort.

Men jag skulle vilja testa en matkasse för att se lite hur barnen reagerar på en veckomeny och recept att följa. Blir ju lite som med skolmaten, man äter det som serveras?! Hur tänker ni där? Om det kommer mat i matkassen som vi vet kommer ratas av barnen, gör ni den ändå? Man vill ju gärna att alla ska bli mätta och glada men samtidigt inte stå och göra femton olika måltider heller.

Det är ju en del som har väldigt barnvänliga alternativ, så det kanske inte blir en total flopp från barnens sida ändå. Hade verkligen varit skönt att slippa fundera ut svaret på den dagliga frågan "vad ska vi äta idag" och istället hänvisa till en meny ;)

Gillar

Kommentarer