Ja, så var vi her igjen da, på Gardemoen. På Starbuckskaféen, nærmere bestemt. Jeg er egentlig litt imot å kjøpe kaffe på Starbucks bare fordi man er på flyplassen, men over 2 timers ventetid krever sitt. Det gjør ekstra vondt å betale 50 kr for en kaffe når man nettopp har vært i et land der den samme kaffen koster 2,35 euro. Jeg er klar over at "kaffe er kaffe" ikke stemmer helt, men Starbuckskaffe smaker faktisk ikke SÅ mye bedre enn all annen kaffe.

Når man har så mye tid til rådighet, blir man sittende og fundere over livet. I hvert fall gjør jeg det. Så heldig jeg er som kommer fra et så fint land som Norge, at jeg uten videre kan få en jobb og tjene penger så jeg kan reise på besøk til land som Latvia. Dette er første gang jeg har vært i Riga som turist, og nå sitter jeg igjen med et helt annet inntrykk enn det jeg har som "innvandrer". Turisten ser bare sol og blå himmel, innvandreren ser grå ansikter og triste skjebner. Nå tok jeg ikke så mye kollektiv transport mens jeg var der, men vanligvis er jeg innom en buss eller tram flere ganger daglig. "Hvorfor snakker de ikke på bussene her?" spurte vi professorene da vi i første semester opplevde å bli både hysjet på og truet med knyttnever fordi vi pratet og lo. Det er ikke så lenge siden Latvia var okkupert, og den eldre delen av befolkningen husker dette veldig godt. Det var ikke trygt å snakke med sidemannen på bussen, og det føles kanskje ikke trygt ennå. Det er ikke så altfor lenge siden det ikke var trygt å snakke på bussen i Norge heller, men se hvor vi er i dag. Deler hver minste detalj i livene våre på sosiale medier uten å nøle. Har du noen gang lest en latvisk blogg?

Liker

Kommentarer


God kveld fra Riga! Det er så godt å være tilbake! Riga altså, hva skal jeg si. Elsk-hat-forhold til de grader. Akkurat nå er det elsk 💗 Det var spådd regn og kaldt vær hele helgen, men Riga overrasker med sol og varme akkurat nå som jeg er på besøk. Takk for det! Jeg bor hos M frem til søndag og så skal jeg være hos lillesøster de siste dagene. I går koste vi oss med vin og mat før vi dro ut på byen, akkurat som sist gang vi så hverandre. Ingenting har forandret seg der, bortsett fra at nå har i hvert fall ikke jeg noen eksamner å tenke på.


I dag har vi tatt det svært rolig. Etter å ha slappet av halve dagen dro vi på hockeykamp og så Latvia knuse Tyskland 4-1! Det var min aller første hockeykamp faktisk, veldig god stemning! Hockey er jo hakket tøffere enn fotball; mye raskere spill og mer nærkontakt. Det smeller jo hele tiden! Gutter i shorts var det dårligere med, men det kan jeg leve med. Høhø


Nå er det movies and chill her hos M til vi sovner. Vi har laget nachos og har planer om å kose oss skikkelig. Og i morgen tar jeg med meg trillekofferten til lillesøster og gamleleiligheten. God natt fra Riga.

Liker

Kommentarer


​​Nå sitter jeg på flyplassen. Snart går flyet til Riga og om bare tre timer er jeg på latvisk jord igjen. Jeg gleder meg til å se alt og alle, hele Riga som jeg var så klar for å ta en pause fra - can't wait to see you! Jeg blir veldig lettet over å kjenne savnet komme krypende, ellers hadde det blitt veldig tungt å skulle dra tilbake til Riga og studiene i september. Nå som savnet er her, har jeg håpet om å at motivasjonen kommer etter. 

Jeg er visst veldig tidlig ute i dag. Flyet går ikke før 11:20, så jeg har enda en time å slappe av på. De bygger om og legger ned halvparten av bedriftene på Gardemoen forresten, så den faste kaféen innenfor sikkerhetskontrollen, hvor jeg bruker å stoppe innom, fins ikke lenger? Dumt.

Håper alle får en like fin helg som jeg har planer om å ha! Adios 


Liker

Kommentarer