Hei på dere. Håper alle har en flott helg! Det har i hvert fall jeg, etter 11 timer søvn og masse kaffe. 😍 

På mandag har vi siste time i infectious og på tirsdag begynner vi med orthopedics. Jæddæ! Gleder meg til å lære mer om orto fra en leges ståsted. Etter å ha jobbet på ortopedisk avdeling på Ahus denne sommeren, har jeg fått en god dose med orto fra hjelpepleier- og sykepleiersiden. Og jeg håper at jeg vet veldig mye mer om faget når jeg kommer tilbake til avdelingen til jul. Og det er 2 måneder til jul dere!!

Off to see patients

I løpet av disse to ukene med infectious har vi vært på mange ulike sykehus. Et av dem er tuberkulosesykehuset som ligger litt utenfor Riga. Jeg syns det er creepy der, for å være helt ærlig. Jeg prøver å ikke trekke pusten for dypt ned i lungene og ungår å ta på unødvendige ting, som lokk og rørepinner ved kaffemaskinen - that's a no. Men det er jo en ganske irrasjonell frykt; selv om det ganske sikkert er flest pasienter med TB på dette sykehuset, er det kanskje det tryggeste sykehuset å være på med tanke på TB smitte. Hvem vet hvor mange som går rundt med sykdommen uten å vite om det, man kan stå ved siden av henne på trikken eller foran han i køen på McDonalds. Og på de andre sykehusene er de ikke like drillet i forebygging og smittevern som på TB sykehuset. Dette er grunnen til at vi må ta tester for tuberkulose (og MRSA) før vi får lov til å jobbe på sykehus i Norge. Jeg må helt sikkert ta nye prøver før jeg kan jobbe i juleferien.

Sykehussengene i Latvia som står og venter på en forhåpentligvis grundig vask

Forresten, den praksisen på Maternity Hospital har jeg helt glemt å fortelle om! Det ble en nokså kort affære da den eneste pasienten som var på fødeavdelingen hadde født rett før jeg kom dit. Obstetrikklæreren min sendte meg hjem og sa hun kunne tekste meg om det kom noen fødeklare kvinner senere på kvelden, men jeg fikk ingen melding så det var det for denne gang. Og nå skulle selvfølgelig læreren min ha to uker ferie og har ikke neste vakt før 31. oktober, typisk... Ikke at hun ikke fortjener en ferie, med to jobber + lærerstillingen. Men 31. oktober er hun tilbake og skal jeg dit igjen og har forhåpentligvis en spennende historie å komme med!

Liker

Kommentarer


Det er høst i Riga 🍁

Landlorden min er best. Han hjelper til med alt mulig! Senest i går var han her og skrudde opp noen hyller på soverommet. "Yes I do have shelves, but only white, IKEA-type... You don't want those, do you?" Morsom type han der! Han har tydeligvis registrert at alt i leiligheten her er hvitt og syns det er noe han må poengtere hver gang han er innom. Han har også mye annet å melde, og her kommer en liten høst-historie.

Det var en gang to franskmenn som kjørte gjennom Europa for å smugle alkohol inn i Russland. Dette er jo allerede en merkelig historie, for alle vet jo at Russland er kjent for sin billige vodka og sikkert har nok som det er. Uansett kom de til Latvia men ikke lenger; de ble så forelsket i Riga at de bestemte seg for å bli. Og nå ligger det tilfeldigvis et fransk bakeri nede i første etasje her og en skallet franskmann sykler til og fra på en sykkel med kurv og ser ut til å leve lykkelig i alle sine dager. Slutt.

Liker

Kommentarer

Enda en uke har gått, ja nesten to! Men jeg hadde liksom bestemt meg for at jeg skulle skrive litt en gang i uka, så vi sier én! Vi er endelig ferdige med psychiatry, og nå er vi godt i gang med infectious diseases. Ikke at psychiatry var så forferdelig, det var egentlig ganske spennende og utvilsomt nyttig uansett hvor man ender opp med å jobbe. Men en uke langtekkelig undervisning og dårlig engelsk holdt for min del. Infectious virker mye bedre, dessuten skal vi ha en liten eksamen i dette i slutten av november, og det øker jo motivasjonen en smule. I morgen skal vi på tuberkulosesykehuset som ligger litt utenfor Riga. Det er det beste i - Europa? Norge ringer visstnok hit når de lurer på noe, bare sånn for å ha sagt det. 😂


​Ukens "new in" er disse scrubsene som jeg kjøpte på søndag. SE PÅ DE A! Mørke blå, helt tilfeldig selvfølgelig. Og disse må jeg ha på meg når jeg skal gjøre volunteering work på Riga Maternity Hospital nå på fredag. Læreren min som jeg skal få følge har et 24-timers skift den dagen, som om det er den mest normale ting i verden. Gleder meg uansett som et barn på julaften!Til fredag og alt som måtte komme siden! Må le litt av meg selv der jeg står og poserer i scrubs foran speilet på soverommet, da.Jeg kom til å lure på hvorfor dette kalles scrubs. "Scrub in" refererer jo mer til håndvask før en operasjon - som i skrubb med såpe, kost og vann! Og skifter man scrubs før en operasjon eller setter man bare på en ekstra frakk over de scrubsene man har på seg? Det må i så fall være litt uhygienisk å gå i de samme scrubsene en hel dag? Kommer litt an på hva man driver med da, men dere skjønner tegninga? Mye rart en skal lure på også 😂

På mange sykehus her nede tar de faktisk med seg scrubsa hjem og vakser dem der, er det så lurt da?

Sånn, ferdig med å lure for i dag!

Liker

Kommentarer