I dag måtte jeg bare dra frem kameraet og ta noen bilder mens jeg var på sykehuset. De har nemlig bygd et nytt bygg på Gailezers, det sykehuset som vi ikke liker å være på fordi det ligger så langt unna. Det var altså SÅ fint; jeg ble helt målløs da jeg kom inn der. Og garderobedamene smilte?! Og de snakket engelsk??! Tror nesten at jeg må ha drømt det siste der, hehe. Veldig hyggelig å bli møtt av et blidt ansikt om morgenen i alle fall.

Sjekk ut vårt nye "campus":


Helt sterilt, kunne operert i denne gangen her.

Lyse, romslige klasserom.

Sakkosekker? Nå har det offisielt rabla for dette universitetet!

#medisinstudiet


Enda et pluss er at bygningen henger sammen med hovedbygget, slik at du kan gå tørrskodd fra klasserommet til avdelingene. Det er en luksus vi ikke alltid har, men bytte sko før vi forlater klasserommet - det må vi uansett. Det er ikke lov med utesko i avdelingene, men innesko som man har gått ute med er jo noe helt annet Yesda.

Jeg savner forresten nyrene allerede. Nå har vi hatt om leveren de siste par dagene og det syns jeg er vanskelig. Men det er ikke så mye annet å gjøre enn å lese til det sitter. Så da trenger jeg ikke lure på hva jeg skal finne på i kveld.

Er ikke litt misunnelig på de som har fått sommerferie en gang...


Liker

Kommentarer


Hei! Jeg har hatt noen spennende dager på sykehuset denne uka. Etter at jeg var ferdig med eksamen og den sykt lange tirsdagen, begynte jeg med nephrology. Det er det siste faget jeg skal ha før jeg får sommerferie! Tenk det, en måned fra nå ligger jeg på en solseng i Kar... Nei vent, jeg skal ikke på ferie. Jeg skal jobbe som vanlig. Bombe. Uansett, nephrology er en del av det store faget Internal medicine som vi skal ha eksamen i til sommeren. Nephro, gastro og endo i én eksamen, trøste og bære. Gleder meg allerede...

Og om noen lurer på hvorfor jeg skriver navn på fag på engelsk hele tiden så er det fordi det er sånn vi gjør det her nede. Når man studerer på engelsk blir man en smule miljøskadet! For de som ikke er så dypt inne i de medisinske begrepene så handler nephrology om sykdommer i nyrne. Det handler om hvordan du kan få en stygg betennelse i nyren av en liten urinveisinfeksjon eller hvor mange muligheter du har for å få nyresvikt. Det nemlig mange.

Jeg kan jo fortelle om hva som skjedde på torsdag. Aller først må jeg si at det var første gang jeg gikk til en pasient helt alene! Åh, det var så gøy! Det er jo en liten språkbarriere du må komme deg over; i tillegg til å finne ut av hva du må spørre om, må du spørre på et språk du egentlig ikke kan. Det gir mestringsfølelse altså! Jeg var inne hos en pasient som hadde alt du kan tenke deg av diagnoser. Det var noe galt med nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, spiserøret. Hun hadde faktisk ikke nyrefunksjon i det hele tatt, så dama hadde investert i en egen dialysemaskin som hun hadde hjemme. Klippekort hos fastlegen, si. Så det var en ganske spennende case, og dessuten har vi fått en utrolig bra lærer. Jeg liker allerede faget ti ganger bedre enn jeg gjorde etter de to timene vi hadde med nephro forrige semester.

Dagens moral er at man må passe på helsa mens man enda har den. Det var egentlig gårsdagens moral, dagens er: ikke gi opp og du vil realisere drømmene dine! Den var fin, hæ? 😉 God helg a dere!


Liker

Kommentarer

Da har jeg krysset av på min siste MCQ for en måneds tid. 4 av 6 eksamener er unnagjort og det er snart sommerferie! Med eksamen bestått kan jeg fokusere på indremedisin og OBGYN som er de siste to eksamenene for dette semesteret.

Litt av en dag dette her! Første time begynte 08:00 (8:20 for min del ehe) med indremedisin, så eksamen 14:00 og nå valgfag fra 16:00-19:00. Dette begynner å likne på timeplanen fra første semester da lange dager var hverdagskost. Heldigvis er det ikke ofte vi har sånne dager og jeg går tilbake til den vanlige 3-timersdagen i morgen.

Nå skal jeg prøve å holde meg våken gjennom siste time og det er en bragd i seg selv...

Liker

Kommentarer