I dag har har vi hatt undervisning på Gailezers, det sykehuset som ligger litt utenfor bysentrum. Jeg feiret begynnelsen på et nytt fag med en speilselfie på do, hehe. Nå har vi Pneumonology, og det skal vi ha hver dag i en uke fremover. Deilig å slippe å stå opp klokka 6 til en forandring! Vi gjorde oss ferdige med Pediatric infectious diseases og grytidlige morgener på barnesykehuset i går. Nå er det lunger i fokus og det tror jeg kan bli ganske spennende. Vi begynte som vanlig med en innledende time om anamnese (intervju) og forskjellige undersøkelser, og i morgen skal vi tolke X-ray. Det føles som om det er mandag hver gang vi begynner med et nytt fag, men tenk, det er jo allerede torsdag! Og i morgen er det helg igjen 😄


Liker

Kommentarer

Det er søndag og jeg har så vidt overlevd den første uka av niende semester. Tenkte egentlig å kjøre på med en clickbait og overskriften "Overlevde nesten", men det er jo egentlig ingen spøk. Jeg fikk tidenes halsbetennelse med kaldsvetting og feberkramper natt til mandag, trodde jeg skulle dø. Jeg sov kanskje 3 timer før jeg måtte stå opp og dra til barnesykehuset for semesterets første class klokka 8:00, nemlig Infectious diseases in Children. Passer jo perfekt med visitter i bakteriefylte barneavdelinger denne uka!

Jeg selvdiagnostiserte meg med virusinfeksjon, og selvmedisinert på Paracet og Strepsil satser jeg på å være helt fin til ca midt i neste uke, like frisk som før.

Slenger med et lite bilde fra fjorårets eventyr på Ahus, da jeg plutselig oppdaget at jeg hadde blodsøl på klærne uten å skjønne hvor det kom fra. Har ikke fått av meg øredobbene heller, fy-fy!

Syk som jeg var, syntes jeg at jeg hadde fortjent en god og avslappende start på semesteret. Som dere vet, i Riga er alt mye billigere enn hjemme. Og ettersom jeg ikke var på noen ferie i år (eller i fjor) så tok jeg meg en liten sommerferie på Taka Spa på onsdag. Der har de et lite basseng, boblebad, badstue og dampbad. Perfekt for en romantisk ferie med seg selv og en random russer som sikkert heller ikke har hatt noen sommerferie i år stakar. 

Liker

Kommentarer

Jeg er tilbake i Riga og superklar for et nytt skoleår! Og klar for å ta opp bloggen igjen. Det er så hyggelig at dere klikker dere innom her selv når jeg ikke skriver noe på en lang stund, det gir meg akkurat nok dårlig samvittighet til å fortsette skribleriene. Beklager forresten for det uferdige innlegget som ble postet her en dag, det var en repost fra den gamle bloggen jeg hadde lagt inn på "publiser senere" i stedet for arkiv... Kanskje det blir publisert senere en gang, ellers har jeg ca 60 heldige lesere som ble vitne til et eksklusivt innlegg! Hehe, det er uansett fint å vite at noen kan ha nytte av erfaringene jeg deler, så tusen takk til dere! Uten dere og tilbakemeldingene jeg får fra dere, hadde jeg nok gitt opp for lenge siden. Bloggen altså, ikke medisinstudiet! 😄

Gud så godt det var å komme hjem og få slappet av litt. Jeg har tullet med det hele sommeren, men sannheten er at å studere i Riga til tider er mer avslappende enn en sommerferie hjemme i Kongsvinger. Jeg skulle kanskje - nei, jeg skulle garantert vært flinkere til å slappe av når jeg har muligheten til det. Men da hadde jeg jo gått glipp av så mye!


Denne sommeren har dog vært litt roligere enn fjorårets pendlereventyr. Jeg har jobbet på Kongsvinger sykehus - akuttmottaket og medisinsk avdeling, og tilbragt all fritid på "Scene U" hvor vi for andre år på rad har gjort en sommerproduksjon. I år var det Sweeney Todd - demonbarbereren fra Fleet Street som tok all tid, energi og livsglede. En mørk, blodig thriller av en musikal med fantastisk kronglete musikk skrevet av Stephen Sondheim. De av dere som er litt inne i musikalverdenen vet at han skriver noe av den vanskeligste musikken og det var absolutt ikke lett, MEN vi kom i mål og kan se tilbake på en fantastisk produksjon. Jeg er så glad for å få jobbe sammen med dere som elsker å stå på scenen, så stolt og så trist for at det er over. Vel, vi har alltid neste sommer ❤

Jeg prøver å holde bloggen mest mulig medisinstudierelatert, så jeg skal ikke bombardere dere med bilder fra musikalen. Hvis dere vil se flere bilder fra denne oppsetningen, fjorårets og forhåpentligvis flere i fremtiden, kan dere finne oss på facebook (👈 link eller søk Holt kulturforum: Scenegruppen) og @scenegruppen på instagram!

Og ja, håret! Sykt å tenke på at jeg hadde rødt hår for to uker siden. Det har jeg ikke lenger! Jeg er tilbake til mitt gamle, blonde selv. Gøy å prøve noe nytt, og så passet det så bra nettopp denne sommeren da jeg skulle spille denne gæ'rne dama. Jeg har alltid lurt på hvordan det er å ha rødt hår og det føltes ganske bra, men jeg er nok blond. Med hele meg. Det er gøy å late som at man er noen andre i blant, men heretter tror jeg at jeg sparer det til scenen og lar meg være meg i hverdagen.

Jeg og håret er i hvert fall superklare for å begynne på det nye semesteret! Og det begynner allerede i morgen, men Pediatric infections. Passer meg utmerket, med det dårlige immunforsvaret mitt. Hadde det ikke vært for de supersøte små, hadde jeg sikkert klaget litt. Men nei, jeg gleder meg! Og innimellom lesingen skal jeg gjøre mitt beste for å få ferdig bloggpostene jeg har oppe i hodet; det ligger blant annet et oppsummeringsinnlegg fra 4. året og venter på å bli skrevet. Og hva er vel bedre enn å starte det nye året med et tilbakeblikk på det gamle?


Liker

Kommentarer