For å feire den etterlengtede fridagen, skal dere få blogginnlegg to dager på rad! Hehe, for en luksus. Nå skal det sies at vi nylig har hatt to dager fri, men det føles jammen ikke sånn! Timene mandag og tirsdag forrige uke ble nemlig flyttet til ettermiddagen i går, så emergency medicine og resuscitation-undervisningen kom nærmest en uke for sent til eksamen i anesthesiology. Ikke at det gjorde noe. Det som derimot gjorde noe var at de fleste i klassen vår deltok på AHLR- og akuttkurset til AMG forrige helg, og det er ikke de samme reglene for hjerte- lungeredning i Norge som i alle andre land. Norge har for sikkerhetsskyld endret litt på sine guidelines. Det ble litt rot i hodet mitt i alle fall. En skulle tro at hele verden kunne bli enige om den beste måten å gjøre AHLR på (avansert hjerte-lungeredning), men nei da. Så for oss som skal jobbe i Norge er det bare å glemme det vi lærte i går. Generelt er det å sette seg inn i rutinene i landet man jobber i kanskje ikke så dumt.

Hvis dette med AHLR og AMG var nytt for noen så fortvil ikke! Det kommer mer om det i neste innlegg. Nå sitter jeg på flyet på vei til Norge, snakkes!

Liker

Kommentarer

Jada, det er så godt som fredag for gruppe 62! Læreren vår i Neurosurgery, som er faget vi har hatt denne uka, syns nemlig ikke det var noe vits å ha time i morgen. Og det var ingen som protesterte, for å si det sånn! 😄  Det å ha neurosurgery før man har hatt neurology kan egentlig være kjekt og litt dumt på samme tid; vi har ikke pugget anatomien til nervesystemet siden 3. semester og er kanskje ikke helt inne i det, samtidig var det en veldig grei innledning til neurology som vi skal ha i desember. Vi har gått igjennom hodeskader, spontane blødninger, aneurismer og svulster. Det er nok bare toppen av isfjellet og forhåpentligvis er alt mye klarere før juleferien, for eksamen skal vi ha allerede i januar... Neste uke skal vi ha Pediatric surgery og Basics of Pediatric, og det skal vi ha helt til midten av november. Det blir veldig bra!

Altså, det er straks november og vi har gått 2 måneder på skolen allerede??? Det er sykt hvor fort tiden går når man har det... gøy. Vi hadde eksamen i Anesthesiology på mandag, og det var null stress! Det er et veldig bredt fag som dekker mange områder, og ikke bare for future anesthesiologists. Jeg har flere bilder fra timene, men det kan jeg kanskje vise dere senere! 


Et standard klasserom på sykehuset Gailezers, det er enten rader som dette eller langbord. Ikke hestesko på et kott som på enkelte andre steder (som Stradinssykehuset feks.). Dette er fra Pneumonology rotation da, men det fikk ikke være med i noe innlegg før nå.


Setter veldig pris på kommentarene fra dere med spørsmål eller oppmuntringer forresten. Da føler jeg at det jeg skriver betyr noe for noen, og det er den beste motivasjonen som finnes. Så tusen takk!

Liker

Kommentarer

Vi har hatt anestesiologi i ca en uke nå, og det er ganske greit. Vi har en lærer som er litt til og fra, så det er mest opp til hver og en hvor mye man ønsker å jobbe med faget. Og det er nok å ta tak i, for anestesiologi handler visst ikke bare om å dope ned de som skal opereres, hehe.


Denne timen lærte vi å stabilisere luftveiene på forskjellige måter. Det var skikkelig tungt å holde laryngoskopet sånn at man kunne se hele veien ned til stemmebåndene, håper det var fordi disse luftveiene var av plastikk! Ikke at det er noe lettere i virkeligheten...


Pia skal intubere og Rakel assisterer.


Dette er jo det perfekte motiv for bloggbilder, "en vanlig dag på medisinstudiet" - akkurat som om vi flyr rundt og intuberer dukker hver dag! Men gøy var det 😄


Liker

Kommentarer