Whoop whoop! Jeg var så gira da jeg skjønte hva det var som hadde kommet i posten her om dagen, og jeg er omtrent like gira nå. Dette er noe jeg har tenkt på så mange ganger, og hatt lyst til å skaffe meg helt siden jeg begynte på medisinstudiet, men jeg har liksom aldri kommet så langt. Og de gangene jeg har sjekka litt priser og sånt, har jeg bare funnet dyre forslag. MEN NÅ DERE!


Det stemmer! Nå har jeg kjøpt meg et sutursett!

Pakken inneholder: suturnål- og tråd, skalpellblad- og håndtak, Irissaks, Adson pinsett, nåleholder (Mosquito Forceps) og bandasjesaks. Jeg bestilte en ekstra pakke med suturnål- og tråd, for jeg har planer om å øve en del før jeg er ferdig med dette siste året. Og så kommer det som er virkelig fantastisk - jeg fant en billig hudmodell i silikon som shipper til Norge! Det tok nemlig en stund å finne billige alternativer som ikke hadde shippingsrestriksjoner, men jeg klarte det til slutt. Sutursett HER , hudmodell HER og ekstra suturpakker HER. Det ser ut som om det er tomt for den hudmodellen jeg bestilte, men sjekk lenger ned på siden for liknende forslag.

Jeg bestilte alt på Amazon og fikk det levert veldig raskt og alt i én pakke, men det går an å bestille fra andre sider også. Jeg vet det finnes noe på eBay, og Gymo har samme type sutursett til en grei pris, men hudmodellene deres er veldig dyre. Så det lønner seg å sjekke litt før man bestiller. Banan og kyllinglår er andre, billigere alternativer man kan øve seg på.

Jeg er i hvert fall veldig fornøyd foreløpig, og gleder meg til å teste det ut! Jeg har nemlig gitt meg selv streng beskjed om at jeg må skrive ferdig litteraturstudien til masteroppgaven min før jeg får lov til å begynne med det der. Så det skal jeg fortsette med nå med en eneste gang.

Liker

Kommentarer


God fredag! Siste time med Family Medicine er over. På mandag begynner vi med kirurgi med en vri. Det heter ikke Surgical diseases I og II som de andre kirurgifagene vi har hatt, men "Diagnostics and Treatment of Surgical Diseases". Det kan umulig være så veldig annerledes, men det blir spennende å se om vi får gode lærere. Krysser fingrene for det.

Jeg syns Family Medicine har vært helt greit. Jeg har ikke akkurat kjent på lykkerusen på vei til uni der vinden har slått meg i fleisen tidlig om morgenen - kanskje er det fordi formen har vært elendig denne uka, kanskje er det fordi jeg hadde glemt hvordan det var å ha lange skoledager. Dobbelttime med et kvarters pause imellom vil si at vi har vært på uni fra 8:00 til 14:15, og da har hodet mitt takket for seg for lenge siden. Men igjen, det skal godt gjøres å ikke like faget som er så generelt og innebærer så mye pasientkontakt.

Hva er vel bedre enn å runde av uka med noen bilder fra undersøkelsene vi øvde oss på i går? Se på dette:Skoledagen starter gjerne her, med at læreren gir oss en forelesning med en powerpoint-presentasjon og at vi diskuterer temaet (eller hører på lærerens monolog). Så gjør vi ofte noe praktisk i slutten av timen, som å gå til pasienter eller øver på dukker som i dette tilfellet.

Her lærer vi å bruke PEF-måler til å måle topphastigheten på luften som kommer ut av lungene på utpust. Den kan være nyttig i diagnostikk og oppfølging av astmapasienter.


EKG undersøkelse og tolkning - DET må jeg friske opp i før eksamen.


Her bruker Pia et otoskop til å undersøke ørekanalen og trommehinnen på denne blide dukken.


Vi kan få i oppgave å ta en celleprøve for å screene for livmorhalskreft.


Eller vi kan få i oppgave å utføre en fysisk gynekologisk undersøkelse, som Eirin gjør her.


Og nå kommer det morsomste av alt: rektalundersøkelse. Husk lubrikering!God helg!

😊

Liker

Kommentarer


Det er en ny uke og vi har begynt med et nytt fag: Family Medicine. Det handler om alt det man ser mest av som fastlege. Til nå har vi hatt temaene magesmerter og brystsmerter, screening for kreft, hoste, kommunikasjon, vaksinering og geriatri. Det er et veldig generelt fag der ingenting er nytt. Vi har måttet hente fram kunnskapen vi sitter på etter 5 år - veldig nødvendig med en repetisjon nå som vi nærmer oss ferdige med studiet.Family Medicine er også et praktisk fag. Her er doktor Rakel i gang med en prostataundersøkelse i kaffepausen. Vi skal igjennom 9 praktiske simuleringer i løpet av denne uka: gynekologisk undersøkelse, celleprøve av livmorhals, undersøke bryst for kuler, prostataundersøkelse, ta hemofec (blod i avføring), EKG prosedyre og tolkning, bruk av otoskop, PEF-måler (evaluerer pusten) og vurdere nyfødte etter APGAR score. På eksamen i november får vi 30 mcq oppgaver, en clinical case og 3 prosedyrer.


Her er forresten korridoren som binder universitetet sammen med klinikken der vi hadde temaet "Kommunikasjon". Det er den samme klinikken der man kan gå for å få sykemelding for obligatoriske classes. Den ligger i block E på universitetet, veldig praktisk i grunn. Men jeg er ganske sikker på at vi har lært en gang at dette er en dårlig farge å ha på veggene i et helbredende miljø, just saying. Nydelig med spygrønt, ikke sant? 

Liker

Kommentarer