Inlägget innehåller reklam för Lekmer genom annonslänkar

Ytterkläder är en dyr post. Speciellt vinteroveraller.. Det är också ett plagg som behöver fylla många krav på hög funktion.

Idag hittade jag ett helt strålande erbjudande. med 40%-50% rabatt på massor av vinteroveraller. Kampanjen omfattar även två-delade set, vinterjackor och olika accessoarer.

I erbjudandet hittas några av marknadens allra bästa märken och modeller på ytterplagg.

40% R

>>> TILL ERBJUDANDET MED 40% RABATT <<<

Kod: ALL40

Gäller vid köp över 699kr.


>>> TILL ERBJUDANDET MED 50% RABATT <<<

Kod: BLA50

Gäller vid köp över 699 kr och utvalda blå produkter.


Men vilken overall är då bäst när en som förälder vill att barnen ska hålla sig varma och torra trots snöslask och ruggigt vinterväder? Allra helst en overall med bra passform och som inte känns för bylsig utan möjliggör att de kan röra sig smidigt?

Ja, det är ingen lätt utmaning och det är ingen slump att frågan om den allra bästa overallen på marknad haglat tätt på senaste tiden.

Vad är då svaret på denna heta frågan?

Enligt min uppfattning finns det ingen overall som passar alla. Men misströsta inte. Det finns många väldigt bra overaller och genom att titta på funktioner och modeller som passar ert barn och vart i landet ni bor går det att hitta den allra bästa för er.

I min guide om vinteroveraller kan ni läsa detaljerade tips och råd kring olika funktioner.

Jag vill dock även här lyfta frågan om storlekar. Många frågar om storlekar. Eftersom det dröjer någon månad till det är dags att använda overallerna kan det vara bra att veta hur barn växer.

Barn över 3 år växer ca 6 cm om året. Ofta form av växtspurtar. Men det kan vara bra att tänka på att ta barnets aktuella längd och lägga till 1/2 cm (möjligen 1 cm) per månad om inte plagget ska användas direkt. Oftast blir det bra att välja en storleken närmast upp om du hamnar över en storlek. Overaller bör dock inte köpas för stora. Förutom att de slits mer försämras både rörlighet och komfort.

Vilka märke är bra?

Ska jag rekommendera några märken att titta närmre på i denna kampanjen är det Reima, Isbjörn of Sweden, Didriksons och Lindberg.

Reima Stavanger

Ett av mina hetaste tips är Reima Stavanger.

Vinteroverallen jag själv valde till min son förra vintern.

Jag var oerhört nöjd med overallen. Han höll sig varm och torr oavsett väder. Efter användning under en vinter ser den inte ens använd ut

Stavanger har vunnit bäst i test på norska marknaden som den mest vattentäta och slitstarka av tio olika vinteroveraller.

När jag bad om erfarenhet av olika vinteroveraller från mina följare på Instagram var det Reima i allmänhet och Reima Stavanger i synnerhet som var den overall som fick den mest översvallande responsen.

Stavanger får toppbetyg i alla kategorier; värme, slitstyrka, vattenmotstånd och passform. Flera följare beskrev hur deras barn suttit i vattenpölar utan att bli våta.

Årets modell har en vattenpelare på minst 12.000 mm jämfört med förra årets 10000 mm.

Andningsförmåga: minst 7.000 g/m2/24 h

Slitstyrka: över 80.000 varv Martindale dvs extremt slitstark.

Fluorkarbonfri vatten- och smutsavvisande ytbehandling

Stavanger finns i många olika färger i storlek 92-140.

För yngre barn är Reima Gotland en likvärdig overall. Den har till och med ännu bättre vattenpelare samt stoppning i sätet. Helt lysande för det yngre barnet.

Alla färger på Reima Stavanger hittas HÄR

Hur är storleken?

Reima är överlag något rymliga.

Jag valde storlek 116 till vår son som var 110-113 cm lång under vintern.

I början var den något för rymlig och den fortsatte att vara rymlig genom säsongen.

Jag hade nog kunnat ta storlek 110 också men ville inte riskera att den blev för liten i slutet av vintern.

110 cm lång kan alltså ha storlek 116 med vetskap att den blir rymlig. Men hade han varit minsta lilla kortare hade den blivit för stor.

Passformen var väldigt bra även o overallen var rymlig. Hur konstigt det än låter skulle jag säga att den är rymlig och smal på samma gång.. Den är lätt att röra sig i utan att vara bylsig samtidigt som den ger utrymme utan att sitta åt någonstans. Overallen känns något tunn. Kanske är det därför de upplevs så följsam och smidig? Den häll dock värmen alldeles utmärkt en skånsk vinter. Lägg till ullfrotté under för extra värme.

Ärm och benslut har bra gummibandsresår som sluter åt fint utan att vara hårda. Byxbenen har dessutom en liten knäppning som kan lossas för att lättare dra den över skon.

Isbjörn of Sweden Penguin

Ett annat hett tips är isbjörn of Swedens klassika Penguin.

Overallerna overall enligt många trogna fans.

Jag har tyvärr aldrig provat Isbjörn men har hört oändliga hyllningar bland både vänner och bland mina följare på Instagram. Deras oerhört populära klassiker Penguin lovordas gällande såväl passform, vattentålighet, andningsförmåga, värmeförmåga och slittålighet. De som någon gång testat overallen köper den igen.

Förutom alla höga kvalitéer har Penguin även har en ”tillväxtmudd” i ärm och benslut, där man genom att enkelt sprätta en insydd söm, förlänger ärm och benslut med cirka 3 cm.

Vattenpelare: 15.000 mm

Andningsförmågan: 15.000 g/m2 /24h

Isbjörn penguin är 100% fri från flourkarboner/ louriner

Penguin finns i tio olika färger i storlekarna 80 – 128.

Enda nackdelen skulle möjligen vara priset som ligger runt 1999kr. Men det går ofta att hitta rabattkoder och andrahandsvärdet är riktigt bra..

Hur är storleken?

Den beskrivs som rymlig i storlek.

Jag har skaljackor från isbjörn och där kan jag instämma att plaggen är rymliga.

Jämförelse storlek Reima och Isbjörn
Här ser ni Reima Stavanger i jämförelsen de Isbjörn Penguin.

Båda är i storlek 92.

Gossen är 91 cm lång.

Didriksons Björnen

En overall som har sin troga skara av fans är Didriksons Björnen.

Vinnare av Testfaktast Bäst i test 2018. jag har också läst väldigt bra recensioner av mina följare.

Vattenpelare är på 10000 mm.

Vadderingen är 140 g/m². Det flesta overaller ligger på 140-180 g/m². Trots den lägre vadderingen vet jag många i norra Sverige som är nöjda med overallen och upplever den varm. Jag tänker att värmande lager under kan behövas vid många minusgrader.

Modellen är långsmal och rymlig i storlek.

Ta storleken närmast ditt barns längd.

Jag har sett bilder där tex barn som är 119 cm har bra växtmån i overall som är i storlek 120.

Lindberg Keystone

En overall som väckt min nyfikenhet är denna från Lindberg.

Modellen heter Keystone och har imponerande 15.000 mm i vattenpelare.

Andningsförmåga: minst 6.000 g/m2/24 h

Den den blå är nedsatt 50% med kod BLA50.

Övriga är nedsatta 40% med kod ALL40

Hur är storleken?

På bilden ser ni ett barn som är 95 cm långt. Han har storlek 100 i overallen. Här finns bra med växtmån men det går att dra åt och justera passformen så denna funkar perfekt för hela säsongen.

Lindberg Colden

En annan modell som frestar med väldigt bra funktioner är Lindbergs Colden

Det är en vattentät och smidig overall med bra egenskaper som är perfekt för lek i snö och slask. Tillverkad i polyester/softshell; blir detta en mycket mjukt och följsam overall med stretch. Men var inte rädd för att materialet är känsligt. Overallen är utrustad med extra förstärkt material i Cordura på knä/rumpa

Den är vattentät 15.000 mm och andas 6.000 g/m2/24h. Flourkarbonfri ytbehandling.

Ovan har jag visat overaller som passar något äldre. Jag har fått massor av frågor om tips på overaller för barnen i 1-2 års ålder.

För dessa barnen som är mer stilla. kanske sitter ner en del och har kvar lite av "bebiskroppen" finns det några olika modeller jag skulle rekommendera.

Modellerna är alla lite rundare i passformen och har inte lika markerad midja. En sådan overall, utan åtsittande resår i midjan ger en jämnare temperatur i overallen genom att värmen kan cirkulera ut till armar och ben bättre. Detta är alltså extra bra för de minsta stillasittande barnen. De lite större barnen som är mer aktiva kan däremot ha en rakare passform likt de jag rekommenderar ovan.

Låt oss titta på exempel.

Bild: Jenny Vennberg

Lindberg Colden

Lindbergs Colden finns även som "bebismodell" och här ser ni utmärkt exempel på en funktionell overall för de små.

Även denna är tillverkad i polyester/softshell; vilket gör den stretching och skön att bära. Den är fleecefodrad med extra mjuk och lite långhårig fleece. Dubbla dragkedjor gör det lätt att öppna upp när du ska klä barnet.

Imponerande 15000 mm i vattenpelare.

Kampanjen gäller dessa tre färgerna.

Den stora fördelen med denna modellen är de övervikingsbara händerna och fötterna. Det gör det möjligt att välja overallen till ett yngre barn i början av vintern. Bara vik över händer och fötter så blir storleken perfekt. När barnet växer under säsongen används overallen som vanligt. Himla smart funktion!

En väldigt lik modell hittas här. Även den har övervikningbara händer och fötter och 15000 mm i vattenpelare. jag kan inte riktigt hitta vad som skiljer modellerna åt. bara namnet och att den är något billigare.

Reima Copenhagen

Även bland bebisoverallerna levererar Reima.

Här ser ni modellen Copenhagen..

Öven denna overallen har 15000 mm i vattenpelare. Fördelen är den extra stoppningen i sätet för barn som gärna sitter på marken.

De blå modellerna är nedsatta 50% med kod BLA50

De andra är nedsatta 40% med kod ALL40.

Storleken är rymlig.

Reima är rymliga. Här ser ni storlek 80 på ett barn 80 cm långt. Den kommer ev bli lite kort i slutet av vintern. Men har ni ett barn som är någon cm under en storlek behöver ni alltså inte gå upp ytterligare i storlek.
  • 2 770 visningar

Gillar

Kommentarer

Inlägget innehåller annonslänkar till Lekmer och Babyshop

Hösten är här och med det även behovet av funktionella ytterkläder.

Men det är inte lätt, att i förväg, veta om plaggen är funktionellt bra eller hur storlekarna är. Ytterplagg är en dyr utgift och en vill självklart det ska bli rätt. Jag märker det tydligt på alla frågor som exploderat gällande ytterkläder och skor de senaste veckorna.

Ett av de märken som jag får mest frågor om är Kuling

Är de bra? Hur är egentligen storlekarna på de olika plaggen?

Jag har personlig erfarenhet av en del plagg från Kuling från flera olika säsonger. Jag har även fått enorm respons och hjälp av mina följare på Instagram för att recensera de olika plaggen.

I detta inlägget kommer jag fokusera plagg från Kulings nya kollektionen för hösten och vintern 2019.

Ni kommer hitta mina bästa tips och en sammanfattning av de recensioner jag själv och mina följare lämnat.

Inlägget kommer fyllas på allt eftersom jag har hunnit testa plaggen och tagit fler bilder.

Ni hittar hela utbudet av Kuling både hos Lekmer och Babyshop.

Kort om kollektionen

Kulings kollektion för AW 19 heter “Hidden forest”.

Färskalan är helt fantastisk och vi ser färger med namn som woody rose, yellow mustard, deep gren, deep red, classic navy, autumn orange, flintstone blue, light green och i leopardmönster och mönster med körsbär.

Nyheter för denna säsongen är ullfrotté som är ull med extra bra egenskaper att hålla värme och absorbera fukt, dunjackor, dunvästar och anoraks.

Låt oss titta närmre på plagg jag rekommenderar er att titta lite extra på.

Livingo Windfleece

Mitt första tips från kollektionen är vindfleecen.

Vindfleece är i sig ett riktigt användbart plagg som är perfekt att möta höstens blåsiga väder med. Den är värmande, står emot vind och kan hantera väta men inte ett skyfall. Det gör att vindfleecen funkar både som ett plagg under ett skalplagg men fungerar utmärkt ensam som jacka som lager 3.

När det gäller vindfleece går det inte att förneka att Polarn o. Pyret har den absoluta klassikern och de flesta frågorna handlar om huruvida Kulings variant ens kan konkurrera med den från Po. P.

Jag skulle säga att den gör det. Kulings Livingo är riktigt bra.

Vattenpelare enligt produktinformationen är 3000 mm men enligt Kuling är den så hög som 5000 mm.

Polarn o. Pyrets variant känns något mer arbetad på något sätt och jag uppskattar verkligen tumhålen i muddarna. Det är en vindfleece som inte kommer göra någon besviken.

Men förutom de små detaljerna som avsaknad av tumhål, att Kulings vindfleece har fickor och att reflexerna sitter på olika ställem är Kulings modell väldigt lik. Både jag och flera av mina följare har testat båda och är nöjda med våda varianterna.


Hur är storleken?

Jag skulle säga att Kulings Livingo är åt det mindre hållet.

Till vänster ser ni min son 116 cm lång . han bär Kulings vindfleece i storlek 122.

Ärmarna veckar sig lite men den är varken rymlig på breden ellr längden fram. I storlek 122 borde den vara rymligare.

Jämför jag med Polarn o. Pyrets vindfleece i samma storlek är Kulings både smalare och kortare.

Jag rekommenderar alltså att gå upp i storlek. Ska ni bära den under en annan jacka bör den inte vara för stor. Så som jackan sitter på min som fungerar utmärkt. Mitt råd är alltså att välja storleken över ert barns längd. Är tex barnet 98 cm, välj 104.

Ska ni bära jackan som en am jacka kan det gå att gå upp ytterligare i storlek med vetskap att ärmarna kommer bli långa.

Skaloverall Milano

Skaloverall är ett bra plagg för yngre barn. Skyddar bra, inget som glipar och med värmande lager under fungerar det även i tilltagande kyla.

Modellen Milano har dubbla dragkedjor.

Vattenpelare: 10 000 mm
Andningsförmåga: 5 000 g/m2/24h
BIONIC-FINISH ECO®-ytbehandling.

Flera olika färger hittas HÄR

Bild: @rebeccastrandd

Hur är storleken?

Storlekar är alltid svårt men genom att se hur den sitter på andra barn är det lättare att bedöma.

Här ser ni Leon som är 81 cm lång. Overallen är i storlek 92.

Bild: @sassabrassas

Här bär Felix samma modell av overall i storlek 86.

Han är runt 78 cm lång.

Chamonix

Den vinterfodrade overallen Chamonix har väckt stort intresse.

I höst och vinter kommer den i underbara färger. Frågan är om funktionen också levererar?

Jag har tyvärr inte provat overallen i skarpt läge och kan inte säga hur varm den är eller om vätan hålls ute.

Beskrivningen av overallen ger dock löfte om hög kvalité:

Vattenpelare: 10.000 mm
Andningsförmåga: 5.000 g/m²/24h

Overallen har Bionic Finish Eco® fluorkarbonfri ytbehandling och foder på 160 g/m².

160 g/m² foder är en vanlig mängd i vinteroveraller. Det finns dock overaller med både mindre och mer foder. I strängaste vinter kommer den behöva kompletteras med värmande inner- och mellanlager

Vidare så går overallen att justera i midjan med justerbart band och fothällorna är i silikon. Funktioner som är mycket uppskattade.

Alla färger hittas HÄR

Bild: @Chaison

Hur är storleken?

Här ser ni Frey ca 100 cm lång. Han bär overallen i storlek 104

Bilder: @henriksencaroline

Här ser ni Theo, drygt 99 cm lång. Även han har storlek 104 på sin overall.

Bild: @saracallesson

Här är ännu ett exempel.

Barnet är 103 cm och overallen är storlek 110.


2-delat fodrat regn-set Ottawa

Det två-delade setet i fodrat galon har blivit räddare i höstgarderoben för många.

Vattenpelare: 8,000 mm med svetsade sömmar
BIONIC-FINISH® ECO FC-fri ytbehandling

8000mm är att betrakta som vattentätt med marginal och de flesta ledande märken på regnkläder ligger häromkring.

Jag upplever regnstället som rejält samtidigt som det känns mjukt och smidigt. Har fått flera frågor om hur det står sig mot tex Didriksons liknande regnställ. Jag har själv inte provat detta i väder och vind men flera följare har berättat att Kulings variant står sig lika bra. Det upplevs till och med lite smidigare och mer följsamt.

Alla färger hittas HÄR

Hur är storleken?

Setet är relativt rymligt i storlek. Ärmarna upplevs dock som kortare än byxorna vilket gör att många ändå väljer storleken över barnens längd.

Hur sitter då en större storlek?

Här ovan ser ni ett barn som är 112,5 cm lång. Setet är 122/128.

Ull

Bra ytterkläder kräver en bra grund. Det finns ingen bättre grund är ull. Läs mer om lager på lager HÄR.

I Kulings ullsortimentet finns stor bredd av olika plagg: bodys, långärmat, leggings, strumpor, vantar, body-suit och zip-tröja.

Kulings ull är gjord i 100% supermjuk merinoull. Det värmer när det är kallt och ger svalka när det är varmt. All ull från Kuling är certifierad av Woolmark och är muelsingfri. Denna kombination gör att du får ull av hög kvalitet utan djurplågeri.

Ullfrotté Terry

Zip-tröjan i ullfrotté är den nyhet jag själv var mest nyfiken på inför den kommande säsongen.

Den krävde ett eget inlägg som ni hittar HÄR

Dunväst Champoluc

Dunvästen var ännu en nyhet som jag såg fram emot att testa.

Jag måste säga att detta visade sig bli det köp var jag allra mest nöjd med.

Den är FANTASTISK!

För några år sedan hade Polarn o. Pyret en underbar och lätt väst i sitt sortiment. Jag och barnen älskade den. Sedan dess har jag provat flera olika märken och försökt hitta någon liknande men aldrig riktigt blivit nöjd.

Fram till nu!

Jag inser att jag är skadad men nörden i mig och fladder i magen och hjärtat tog ett skutt när jag packade upp västen som heter Champoluc.

Den väger i princip ingenting samtidigt som den har precis rätt mängd fyllning för att ge värme men inte bli klumpig. Den sitter som en smäck innanför jackan.

Hur använder jag västen?

När barnen var små använde jag inte väst och tycker inte det heller behövs.

Men från ca 3-4 års ålder har jag alltid haft en väst i ytterklädesgarderoben. Ju äldre de blivit desto mer använder vi det.

Äldste sonen har tyckt det är jobbigt och klumpigt med jacka på rasten. Speciellt när de spelar fotboll eller gör andra aktiva saker. Både han och klasskamraterna har kastat jackorna på marken och de har legat där i en hög när jag hämtat honom på eftermiddagen. Västen fungerar mycket bättre. Den värmer men stör honom inte på samma sätt. Nu i början av hösten har han gärna en stickad tröja, en hoodie eller zip-jacka av modell träningsjacka. På morgonen lägger han till västen för extra värme.

Senare i höst använder båda barnen västen under skaljackan. Den ger precis den extra värmen som behövs.

När vi är lediga åker alltid västen fram. Perfekt för värme in och ut i bilden även temperaturen är låg ute.


Hur är storleken?

Jag valde storlek 122 till min son som ör 116 cm lång.

Den är aningen rymlig men jag hade inte kunnat ta en mindre storlek.

Bilder kommer.

  • 2 783 visningar

Gillar

Kommentarer

inlägget innehåller reklam för Åhlens och innehåller annonslänkar

Det är ingen hemlighet att jag är en sucker för funktionella skor och ytterplagg.

Här i bloggen hittar ni flera omfattande guider med vägledning till allt från höstens skogarderob till bästa vinteroverallen.

Jag försöker hålla dessa guiderna till information om praktiska val som gör att ni kan möta alla säsongens väder.

Till vardags använder både jag och barnen fler plagg och skor än så. För det inte är alltid jag vill ha eller behöver den funktionella kängan med Gore-tex.. Jag kompleterar gärna hösten och vårens skogarderob med en boots i skinn

Eftersom jag svårt att välja saker bara för att de är snygg har jag letat efter en variant som tål en del.


Jag hittade den perfekta kombinationen i Blundstone .

Sedan ett par år tillbaka använder alla i vår familj dessa skor.

Bootsen från Australien är omåttligt populära och tål det mesta.

Det började med att min man köpte ett par som han älskade. De är lätta för foten, oerhört bekväma och är lätta att ta på. Dessutom är de galet snygga.

Nu har som sagt alla i familjen varsitt par. Jag har haft mina i ett par säsonger och de har fått utstå hur mycket som helst och ser fortfarande fina ut. Jag använder de till allt från klänning till jeans.

Även barnen gillar sina boots mycket. Även lille sonen kan ta på dom själv utan problem.

Jag upplever skon som något rymlig i storlek.

Som exempel är våra 29:or 18,3 cm i innermått.

Åhléns har stort utbud av Blundstone för både vuxna och barn HÄR.

Jag passade på att köpa ett par nya till 6-åringen när det är 25% på valfri vara i helgen.

Kod: VALFRI25.

Gäller inloggade medlemmar.


  • 831 visningar

Gillar

Kommentarer