Dessa kycklingbiffar i gräddsås kan vara den perfekta vardagsmaten! Jag serverade detta med en enkel sallad samt blomkål & broccolistomp :) Här har ni recept!


För 4 pers.

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk hackad persilja
  • 4 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • salt/peppar

Gör såhär: Hacka lök och vitlök. Blanda färsen med sambal, lök/vitlök, peppar och persilja. Forma till biffar (kladdigt- jag använder 2 skedar och klickar i stekpannan) Stek på medelhög värme ca 4.-5 min per sida. Lägg biffarna åt sidan och rengör stekpannan. I med grädde, fond och peppar. Koka upp och lägg sedan i biffarna i såsen. Låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt & peppar.

Gillar

Kommentarer

Vilken helg!! I fredags var jag uppe med tuppen. 06:30 åkte tåget som tog mig till Stockholm, hoppade in i en taxi och mötte upp tjejerna på Diet doctor. Var så nervös men det gick super bra! Jag lagade totalt 7 st middagar som sedan fotograferades. Full rulle helt enkelt. Jag är så jäkla tacksam för denna möjlighet! Håll utkik hos Diet doctor för där kommer min goda veckomeny snart att finnas :)


Efter matlagningen drog jag till hotellet och mötte upp Mamma och B som hade bokat in en weekend i Sthlm. En liten promenad till Gamla Stan och en god middag var precis vad jag behövde! Vi avslutade kvällen med ett glas vin i hotellbaren. Sov som en liten prinsessa efter en händelserik dag.

Lördagen bestod av hotell frukost - Jag som inte gillar frukost speciellt mycket gick loss, det är trots allt något speciellt med just frukosten på hotell :) Upp på hotellrummet en stund innan jag mötte upp Jessica (Tjockkocken) på en kaffe. Man får passa på att ses när man är i stan. Sen var det tåg hem till Göteborg igen och fick pussa på mina små älsklingar! Kort och gott - en grymt bra helg!

Gillar

Kommentarer

Här har ni något av det bästa jag vet! Inget som lagas jätte ofta här hemma men när det väl är dags, ja då snackar vi succé och idag var det dags!

Här har ni recept:

  • 4 bitar skinkschnitzel
  • 2 dl parmesanost (riven)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • salt/peppar
  • 3-4 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • smör
  • olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • färsk timjan
  • Bearnaise (körde på burk idag) vill ni göra egen har ni recept här!
  • Citron

Gör så här:

Banka ut köttet så de är ca 5mm tjocka (max) . Blanda mandelmjöl och riven parmesan på ett fat med lite salt och peppar. Vispa ägget i en skål samt salta och peppra lite.

Skär rotfrukterna i något mindre bitar och koka i 5 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg tillbaka rotfrukterna i kastrullen. I med en klick smör, salt/peppar, vitlök och lite timjan. Slunga runt och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på 200 grader i ca 30 min.


Lägg köttet i mjölblandningen och täck. Doppa i ägget och tillbaka i mjölblandningen igen. Upprepa på alla bitar.

Häll rikligt med olja i stekpannan (så botten är helt täckt. Stek på medelhög värme OBS! se till så att det inte fastnar i botten, kan behövas att man drar runt köttet lite med en stekspade. Stek i ca 3-4 min per sida.

Servera gärna med en god sallad, lite pressad färsk citron och kapris (kapris ej med på bild)

Gillar

Kommentarer