Jag hittade på msn.com lite roliga punkter som är som psykologiska knep - som stöds av forskning - listade av Business Insider - punkterna handlade om hur man får 11 knep som får folk att gilla en.. Jag vet inte om man ska ta detta så seriöst, men jag tyckte det var en rolig grej! Så här kommer punkterna:

1. Visa att du har humor!

Detta tycker jag själv är otroligt viktigt, jag älskar att skratta och älskar att umgås med människor som själva har humor och man kan skratta tillsammans. Att umgås med folk som inte har humor alls tycker jag är as tråkigt.

2. Avslöja dina brister då och då.

Jag älskar när man kan öppna upp sig åt andra, att man kan erkänna att det här brister jag på och kanske har man någonting gemensamt. Men att umgås med någon som säger att den aldrig gör fel, tycker jag är falskt. Alla gör vi fel någon gång och att erkänna det för sig själv är väldigt starkt.

3. Lägg fokus på delade värderingar.

Det är inte alltid vi tycker samma om saker, alla har vi olika värderingar om olika saker och i livet. Det jag värderar mest kanske någon annan inte alls värderar och vise versa. Men att sitta och diskutera om sina värderingar kan vara bra då och då, man kanske får ett helt annat fokus.

4. Visa att du ser andra personer som de vill bli sedda.

Alla är inte som en själv och alla kanske inte är lika snabbtänkta som en själv, och man måste acceptera andras personligheter också även fast de kanske inte klickar med en själv. Man måste se andra människor som de är och som de vill bli sedda, samtidigt som man själv vill bli sedd.

5. Berätta en hemlighet.

Alla älskar vi hemligheter, alla älskar vi när någon berättar någonting för en som de aldrig berättat för någon annan. Jag känner mig nästan hedrad när någon berättar en hemlighet för mig, för då känner jag att personen litar så pass mycket på mig att den vill dela det med mig. Då kan man samtidigt berätta en hemlighet tillbaka för att visa att, jag litar också på just dig.

6. Visa att du är pålitlig.

Jag tycker den här stämmer in bra på det jag skrev ovan, visa att du är pålitlig. Berättar någon en hemlighet för dig, visa då att du är så pass pålitlig att du aldrig berättar det för någon annan. Blir du tilldelad ett nytt ansvarsområde på jobbet, visa att du är pålitlig och kan klara av det självständigt. Samma med vänner, visa att de kan lita på dig och att du är lojal.

7. Låt andra prata om sig själva.

Detta är ju något vi människor älskar att göra, prata om oss själva och gärna mycket. Men står man bara och pratar om sig själv så blir ju samtalet till slut väldigt trist och den som försöker prata med en tröttnar ju till slut för den inte får en syl i vädret. Så prata lite om dig själv, sen övergå till frågor om den som står bredvid dig och fullfölj med följdfrågor så kommer samtalet aldrig ta slut.

8. Visa din känslosamma sida.

Bygg inte upp en mur omkring dig och försök vara stenhård och tuff, det förstörs så lätt och man kommer till slut bli ensam för ingen kan lära känna en på djupet. Våga vara känslosam, är du ledsen så säg det samtidigt som är du arg så säg det. Bjud in människor i ditt djup, visa vem du är och är du känslosam så är det väldigt fint.

9. Spendera mer tid med personen du vill bli vän med.

Har du nyss lärt känna en ny vän? Vad kul! Kanske på jobbet eller i skolan eller på gymmet whatever, skulle du vilja lära känna den mer? Föreslå en fika, sätt dig bredvid personen på lunchen och prata lite vardagligt och fråga om intressen, familj m.m. Kanske hittar man likadana intressen, gemensamma vänner m.m.

10. Ge komplimanger till andra.

Det är aldrig försent att ge någon en komplimang, lika mycket som man själv vill ha så vill andra också ha det. Någon kanske har en fin frisyr, fina kläder, fin väska eller fina skor. Någon kanske har gjort ett bra jobb, en fin liten gest skadar aldrig och kan göra en människas dag.

11. Var varm och kompetent.

Visa vad du kan, visa dina framgångar, dina bra egenskaper och komplettera dem på jobbet eller i skolan. Visa vem du är, det här kan jag! Visa hur skicklig du är, dela med din kompetent till andra som vill lära av dig och kunna precis allt som du kan. Och samtidigt, var varm och inbjudande men det allra viktigaste - var den du är!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229