Mest lästa

    Härligt kylig måndagsmorgon. Trots det flög det två ballonger över himlen tidig morgon när vi var på väg mot skolan. Måste vara väldigt kallt där uppe för här nere var det frost och dimman låg tung över körbanan. Jag tror inte att jag skulle våga flyga ballong hur som helst men de är väldigt vackert att se dem komma glidandes.
    Trevlig start på veckan! Ha det gott!
    🎈

    Gillar

    Kommentarer

    Tänkte att jag kunde bjuda på lite gröna sköna middagstips! 

    Närmare bestämt en hel vardagsvecka med vegoalternativ där det kanske mer vanliga köttalternativet får kliva åt sidan och ge plats för linser, svamp och ost...

    Mumsfillibabba helt enkelt!!

    😋

    Veganska k**ttbullar med potatis, sås & rårörda lingon

    850 gram vegansk formbar veganfärs

    3,5 dl havregrädde

    3,5 dl ströbröd

    ca 1 msk grönsaksfond

    salt & peppar

    Tina färsen. Blanda ihop havregrädde, grönsaksfond och ströbröd och låt svälla i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda i färsen i sröbrödsröran och smaka av med salt och peppar. Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i ca 10 minuter. Efterstek bollarna i stekpanna för att få en krispigare stekyta.

    Brunsås

    3 dl Imat (havregrädde)

    1 grönsaksfond/tärning

    Svartvinbärsgelé 

    Soja

    Salt & peppar 

    Häll havregrädde i stekpannan när alla bullar är stekta. Tillsätt grönsaksfond eller en buljongtärning. Färgsätt eventuellt med lite soja och smaka av med lite gelé, salt och peppar.

    Rårörda lingon

    250 g frysta lingon

    1/2 - ca 1 dl strösocker

    Blanda de frysta lingonen med sockret i en bunke och låt de tina, så att sockret smälter. Rör om några gånger under tiden

    Servera gärna med lite grönt, till exempel ärtor eller broccoli.

    Linsbolognese

    1 gul lök

    1 vitlöksklyftor

    2 morötter

    ca 200 gram rotselleri

    rapsolja

    1/2 dl tomatpuré

    2 lagerblad

    torkade kryddor efter smak: basilika, timjan, rosmarin...

    1 1/2 dl torra röda linser

    2 grönsaksbuljongtärningar

    2 förp hela skalade tomater (à 390 g)

    5 dl vatten

    salt & peppar

    Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt. Bryn grönsakerna i rapsolja, i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt linser, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Servera förslagsvis med kokt pasta, ruccola och parmesan. 

    eller använd tillsammans med en béchamelsås i en lasagne.

    Gillar

    Kommentarer

    Laddad med en skål havregrynsgröt med mjölk. Toppad med lite jordnötssmör och lönnsirap begav jag mig in till stan, Stockholms Gärdet och Sjöhistoriska museet. Mötte upp lillebror och hans sambo för att springa 5 viktiga och härligt jobbiga kilometer i underbar sensommarsol.

    Mental Health Run vill verka för att fler människor är fysiskt aktiva och för en förbättrad mental hälsa genom fysisk aktivitet.

    Tillsammans gör vi skillnad!

    👊🏼

    https://mentalhealthrun.se/om-oss/

    Gillar

    Kommentarer