Äntligen ligger man hemma i soffan. Det har varit en dag som har gått i ett. Tårtan jag slängde ihop innan var allt annat än att bara slänga ihop. Men tillslut blev det en okej tårta iallafall och födelsedagsbarnet var nöjd.
Har nyss ätit en sen middag med stuvade makaroner och köttbullar, så enkelt men så gott. Hunnit diska undan med så man inte har det hängande över sig efter jobbet imorgon. Nu blir det soffmys resten av kvällen och bara ladda med ny energi inför den nya veckan.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Det här behöver du:
Tårtbotten
7,5 dl grädde
Hallonsylt

Till Oreofyllningen:
2,5 dl grädde
200 g färskost
8 st Oreokex
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Till toppingen:
350 g vit sockerpasta eller marsipan
300 g röd sockerpasta eller marsipan
150 g svart sockerpasta eller marsipan

Såhär gör du:
1. Vispa upp grädden till Oreofyllningen. Mixa kexen smuliga. Blanda i en annan skål florsocker, vaniljsocker och färskosten. Rör ner kexen med färskostblandningen. Vänd sist ner grädden. Ställ kallt.
2. Vispa upp resten av grädden.
3. Ta fram botten och bred på Oreofyllningen på första lagret. Lägg på en botten till och bred på hallonsylt och grädde (går att blanda innan om man vill men ta bara lite grädde). Lägg på nästa lager. Täck din tårta med grädde.
4. Kavla ut det du ska täcka på, en färg åt gången (börja med vit och röd, spara lite vitt till ringarna högst upp). Kavla ut med florsocker så fastnar det ej, om du vill kan du skära till kanten som ska vara i mitten med. Lägg på en bit åt gången över ungefär halva tårtan. Styrk över den för att jämna ut och fixa till kanterna längst ner. Gör samma med nästa färg. Kavla sen ut den svarta. Skär till en lång remsa och lägg över mitten, fixa kanterna. Kavla ut en större cirkel och lägg över i mitten. Kavla sen ut den vita och tryck/skär ut två cirklar. Den första något mindre än den svarta och den andra lite mindre än den första vita. Lägg på över varandra på den svarta.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

God förmiddag får jag väl ändå säga, hur har ni det?
Jag har hunnit vara vaken en stund men inte gjort så mycket mer än att ta ut hunden, druckit kaffe och ätit pizzasallad till frukost, hehe. Sitter just nu och glor på Solsidan i brist på annat men ska nog sminka mig lite snart hade jag tänkt och göra mig klar för dagen. Är väldigt förkyld igen men hoppas det släpper under dagen.

Jag har inte glömt bort er heller men jag kan tyvärr inte svara på kommentarer då Nouw strular ❤

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer