I tisdags var det FN-dagen vilket uppmärksammades särskilt mycket på vår skola då vi har blivit utnämnd till en FN-skola. Jag och några tjejer från min klass gick ner för att titta vad som hände nere vid cafeterian och det slutade med att vi hjälpte dem som arrangerade detta evenemang att blåsa upp ballonger, sätta upp planscher och liknade. Senare blev vi intervjuade av P4 för att prata om FN, och även om vad som ger oss hopp om en ljusare framtid.

Hela veckan har jag dränkt mig själv med plugg. Oftast när jag hamnar i dessa pluggperioder så känns det som att mina dagar under veckan ser exakt likadana ut. Trötthet är ett faktum, samtidigt som man inte kan prioritera allt man vill göra vilket leder till att det alltid är något som måste falla bort.

Efter timmar av plugg tog jag fram träningskläderna, jag behövde ta mig bort från skolböckerna. Utomhus välkomnades jag av en vind som gjorde att regndropparna gav en piskande känsla när de träffade huden. När rundan var avslutad var det som en lugn sköljde över mig, jag kom upp till ytan och kunde börja andas igen. Jag fick ny energi.

Halloween är runt hörnet vilket gav vår elevkår ett ypperligt tillfälle att skapa en dag där ett pris för bäst utklädnad skulle koras. I och med att det var ett höstlov som väntade på oss efter denna skolvecka och inte bara en helg var temat givet; vi skulle vara den stereotypiska turisten.

Man mötte oss strosandes runt i färgglada mönstrade skjortor, sandaler med sockar i, semesterhattar, midjeväskor, en kamera i ena handen och en karta i andra. Nu har vi äntligen fått vår semester och det kunde inte kännas bättre!

Gillar

Kommentarer

Den hemska väckarklockan ljöd sin melodi som jag endast förknippar med vardag och tidiga morgnar. Väl på bussen försökte jag tänka bort att vår första lektion var matte; det ämne som jag helst av allt inte vill välkomnas av en måndag morgon när tröttheten är som starkast. Ibland kan måndagar kännes lite som det gjorde den här morgonen.

Just när jag hade plockat fram matteböckerna och redo för att zooma ut och sedan in i ett svarthål av ekvationslösningar möts vi av en kvinna vid dörrkarmen. Hon berättar den glädjande nyheten att två av våra lektioner har blivit inställda, och kvar sitter vi överlyckliga med några timmar av ledighet.

Istället fick jag spendera tid med mina fina klasskompisar, samtidigt som vi lyssnade på härlig musik som de duktiga musikeleverna stod för. Ångrar nu i efterhand när jag ser dem att jag inte fortsatte med mina pianolektioner som jag hade när jag gick i mellanstadiet, trots att jag avskydde noter och helst av allt ville spela ackord som formade låtar av Lady Gaga.

Gillar

Kommentarer

Du är modig, och du är stark som orkar berätta.

Du är modig, och du är stark även fast du inte orkar berätta.

Vi lever i en värld där en lögn med orden som bildar meningen"Jag har en pojkvän." , oftast skapar ett större uppvaknade än om du eller jag skulle säga "Nej.", till personen som har tankarna att kränka dig och din kropp. Din kropp som enbart du äger. Det är orättvist, vidrigt, hemskt.

Det är inte ditt fel att du har blivit nedtryckt, förminskad och ofredad på det här sättet. Det är ALDRIG ditt fel. Ibland vill man bara ge upp, lägga sig i sängen och gråta över de vidriga blickarna som gör att man känner sig naken, orden som gör att man känner sig förminskad och ofredandena som får en att känna sig smutsig. Alla vi blir drabbade. Om man inte har varit med om det så bär man på den påfrestande rädslan att behöva bli det.

Ibland vill man bara skrika för att bli hörd. Vi är inte värda känslan av nakenhet, förminskning eller den smutsen som vi får kastad emot oss. Vi är inte värda att tas ifrån våra rättigheter gång på gång. Vi är värda så mycket mer!

Dina ord kan inspirera, väcka känslor, tankar och framsteg för att vi ska slippa det vi idag har emot oss.

Kom ihåg att det är aldrig ditt fel, du är stark och aldrig ensam.

Gillar

Kommentarer