"Snart har jag inte råd att blogga mer"


Författare tjänar pengar på sina böcker, personliga tränare på sin kunskap inom träning
och psykologer på att hjälpa människor. Men vi som jobbar med sociala medier förväntas leverera allt - gratis. Många av er är vana med att endast läsa personliga texter på min blogg där jag delar med mig av hur jag mår, om kärlek och livet. Ska jag vara ärlig med er så hade jag önskat att det alltid kunde se ut så. Bara massa texter som ni kan känna igen er i. Men verkligheten ser inte ut så. För mat på bordet, det behöver även jag. Ibland önskar jag att jag bara hade kunnat låta er prenumerera på min blogg. Betala en liten slant i månaden och jag hade fått in mina pengar den vägen. Men det är inte verklighet.Jag har fått några kommentarer om att ni saknar mitt gamla bloggande där jag var mer personlig och inte som alla andra (=inte hade några sponsrade inlägg på bloggen). Misstolka mig inte fel nu för jag tycker om konstruktiv kritik. Men jag tycker också det känns orättvist mot mig, att kritisera mig för att jag lägger upp samarbeten på bloggen. Ska jag vara helt ärlig med er - det känns som att jag inte har råd tidsmässigt att hålla denna blogg levande mycket längre. Det måste isåfall ske en förändring. Vad för förändring, vet jag inte ännu.

Jag har många bollar i luften just nu och drömmar runt hörnet. Det enda som gör att alla mina drömmar inte går i uppfyllelse är tiden. Tillslut kommer jag att komma till ett stadie där jag måste välja bort något, för att låta en annan dröm växa sig fram. Det knyter sig i magen bara jag tänker tanken av att lägga ner denna blogg. Den är en sådan stor del av mig.Ibland tror jag att ni underskattar hur mycket tid det tar att få in en affär som man verkligen vill ha. Visst får jag en hel del förfrågningar på min mail vilket är kul. Men det är många jag tackar nej till, trots att beloppen kan vara 5 siffriga. Vet ni varför jag tackar nej? Det är inte för att min plånbok är fylld - utan det är för att behålla mitt varumärke starkt. Det svider att tacka nej till riktigt bra betalda samarbeten men ibland jag måste göra det. För när jag väl gör ett samarbete så vill jag att ni ska lita på mig. Jag vill vara den bloggaren ni ska uppskatta, både affärsmässigt och privat.

Jag har ett excel-dokument i min dator där jag skriver upp kunder jag vill jobba med. Jag letar fram deras mail (som ibland kan ta väldigt lång tid) och mailar/ringer dem. Berättar vem jag är och att jag gärna vill ha ett möte. När dem svarat så bokar vi in en tid och jag gör en presentation. En sådan kan vara på allt ifrån 10 till 20 sidor. Jag övar sedan in presentationen och går och pitchar idén till kunden. Efter mötet så krävs det uppföljning, förhandling och sedan att man spikar affären. Men affären kan lika gärna rinna ut i sanden, för att kunden inte har råd. Samarbetet kickar ofta in 1-3 månader senare. Ja och sedan ska allt material skapas och inlägg ska skrivas.När jag får kommentarer som "sponsrade inlägg scrollar jag bara förbi" blir jag faktiskt så ledsen. Delvis för att det ligger väldigt mycket jobb bakom ett samarbete men även för att ni inte är stöttande i att jag skulle tjäna pengar på att driva denna blogg. Jag sa upp mig ifrån mitt heltidsjobb för att kunna satsa på detta helhjärtat. Det krävs mycket ifrån mig och det lilla jag kräver av er är att inte bara scrolla förbi samarbets-inlägg. Ge dem en chans. För jag lovar att de är enormt välarbetade här hos mig!

Det känns inte som att denna blogg bara är min. Utan den är vår. Känns så löjligt att säga det men det är ju så? Det är ni och jag. Vi är typ som en familj och jag tar åt mig super mycket av era kommentarer. Men varför jag skrev detta inlägg var för att vi måste börja förstå varandra.

Min mardröm är att lägga ner denna blogg - men för att jag ska kunna ha råd att driva den så behöver det komma upp samarbeten (såklart bra samarbeten) och emellanåt ADLINK inlägg. Men alla kommer inte alltid att vara nöjda. För vissa av er älskar mina klick-inlägg och andra gör det inte alls. Nåväl. Skönt att skriva av sig lite och hoppas ni förstår min sida av detta också.

Gillar

Kommentarer

Sofia
Sofia,
Jag tror att till exempel jag skrollar förbi reklam inläggen är för att dem endast är det. Gör samma sak på fornis blogg, men inte på dem som gör en liten mix/samt lite kortare inlägg vid reklam. Företår om det inte är möjligt att göra på något annat sätt men är kanske möjligt att flera tänker som jag? 😊
Bloggläsare
Bloggläsare,
Jag skrollar tyvärr också förbi sponsrade inlägg, och även som du tex fornis om nivea
Mia
Mia,
En i all välmening skriven kommentar, men förstod det som att du sade upp dig från ditt gamla jobb för att satsa på bloggen och då kanske läsarna blir besvikna om det mest innebär en ökning av sponsrade inlägg? Personligen saknar jag ”vanliga” inläggg om din dag, vad du gjort o lagat för mat tänker o tycker typ - behöver inte vara långa djupa superprivata texter. Men typ min bild i helger som inte finns denna vecka (än) o inte bara tips på saker man kan köpa med adlinks. Att man scrollat förbi spons tycker jag är lite förståeligt ändå, läser jag en tidning bläddrar man ofta förbi reklamen där oxå. Tack för en härlig blogg!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229