Bebis2020, Graviditet

The secret is out!

VÄNNER

Vår fantastiska nyhet är äntligen officiell! Det är svårare än man tror att hålla något så stort hemligt (jag vill inte tänka eller prata om mycket annat just nu egentligen) ändå har jag lyckats hålla på det i många veckor, men har längtat efter att få dela med mig till världen. Vinklar på bilder is key säger jag bara.

Om allt går som det ska kommer jag och Jonas bli föräldrar i mars 2020 !!!

Vi båda tycker det är helt underbart men svindlande. I började hade vi svårt att ta in beskedet när det levererades från den digitala clear blue-stickan, men nu börjar vi landa i det hela. Att få barn är ingen självklarhet och inget jag tar för givet. Det är också ett väldigt stor ansvar och livslångt åtagande som förändrar ens liv för alltid.

I skrivande stund är jag i vecka 15 + 6 (=alltså slutet på vecka 16, går in i vecka 17 nu på söndag). Jag har varit mån om att vänner, familj och släkt ska få veta innan jag publicerar nyheten offentligt på sociala medier därför det tagit lite tid. Kruxet var att jag bestämde mig för att meddela nästan alla personligen, face-to-face ;) Tror dock flera på gymmet redan sett eller åtminstone funderat kring en graviditet då min babybump visat sig.

Jag kan gissa att det finns frågor och mycket nyfikenhet kring detta; om det var planerat, vilka graviditetsbesvär jag tvingats hemlighålla för alla osv osv. Jag vet själv hur taggad jag är på att läsa ALLT ALLT ALLT om vänners och instagramprofilers graviditeter och gotta ner mig i detaljerna...

Planen är att uppdatera bakåt i tiden, om hur jag mått och känt, eventuellt dela med mig av privata saker och fortsätta uppdatera framåt under graviditetens gång. Känns bara kul att få dela med mig om detta!

Vi fick göra två tidiga ultraljud. Det har varit mysigt att få se lilla skruttis flera gånger. Första gången var redan i vecka 9 +3. Såg ut som en liten böna eller typ hamster då ;). Bilderna nedan är från ett besök vi gjorde i vecka 10 + 4 (=v 11) och då var bebis mer människolik, händer mycket för varje vecka, men nu när jag ser tillbaka var den så liten där också!

Vår lilla bebis är en sprattlare (som sin pappa då när han sover) Ligger alltid och sträcker ut sig eller sparkar med benen och armarna när vi kollar på den. Bebis visar dessutom gärna upp lilla magen för oss vid tillfällena så har varit lite knepigt att mäta den från huvud till stjärt. Inga större problem för mig dock eftersom vi då måste utföra längre ultraljudsundersökningar och försöka få bebis i en annan vinkel, jag vill bara se så länge som möjligt.


Så liten!

Senaste gången vi såg lilla bebis var i vecka 14 + 1 (=v 15) och då såg bebis ut såhär:

Finaste jag sett (givetvis) och har vuxit mycket!

Jag kommer som sagt uppdatera mer allt efter som nu när hemligheten är ute! Hoppas ni tycker det blir roligt att följa ett helt nytt kapitel i mitt liv :)

Gillar

Kommentarer

cajsaholmstrom
cajsaholmstrom,
Gud så kul! Stort grattis till er<3 jag och min sambo väntar också vårat första barn med endast 4veckor kvar till BF!nouw.com/cajsaholmstrom
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Å ja! Stort tack 😃 Men så mysigt! Lycka till med allt nu och stort grattis till er också nouw.com/fitnessjulia
mirelle
mirelle,
Grattis! Ni har något helt magiskt framför er 😃nouw.com/mirelle
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack 😃 Ja det kan jag tänka mig! 😃 kramnouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229